Stanje zadovoljavajuće, ali može bolje

12

Stanje bezbjednosti u opštini Pale je zadovoljavajuće, ali uvijek može biti bolje, konstatovano je na današnjoj vanrednoj sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost, kojoj su uz predstavnike opštinske Administrativne službe prisustvovali najviši predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale.

Navodeći da statistički podaci pokazuju da situacija nije alarmantna, načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da bezbjednosna situacija ipak može biti bolja.

„Građani Pala nemaju razloga za zabrinutost, ali svi treba da doprinesemo da bude bolje“, istakao je Jugović, ocjenjujući da porodica i obrazovne institucije treba da pomognu da se situacija popravi.

Prema Jugovićevim riječima, današnja sjednica Foruma za bezbjednost slučajno se poklopila sa incidentima koji su se u opštini Pale dogodili u vrijeme vaskršnjih praznika.

„Uglavnom je riječ o incidentima u noćnim satima u tržnom centru `Koran`“, rekao je Jugović i najavio kontrole ugostiteljskih objekata.

Jugović je apelovao da mladi sugrađani više vode računa o svojoj i tuđoj bezbjednosti, posebno kao učesnici u saobraćaju – da u alkoholisanom stanju ne sjedaju za volan i da poštuju saobraćajna pravila.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić podsjetio je da se u nedjelju, 8. aprila, na Palama dogodio incident u kojem je učestvovalo više lica, od kojih je jedno upotrijebilo vatreno oružje.

„Niko nije povrijeđen, a policija je reagovala u okviru zakonskih ovlaštenja“, rekao je Ćajić i dodao da je istraga o ovom događaju u toku.

On je naveo da policija preduzima mjere i radi na dokumentovanju nedavne paljevine u prolazu jedne od zgrada u centru Pala.

Prema Ćajićevim riječima, incidenti na području opštine Pale su pojedinačni i nema razloga za zabrinutost.

„Policija radi svoj posao, djelujemo preventivno, a tamo gdje treba i represivno“, istakao je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ćajić je dodao da veliki problem predstavlja nelegalno oružje zaostalo iz prethodnog rata.

„Činimo sve na oduzimanju tog oružja“, rekao je Ćajić i podsjetio stanovništvo da u okviru akcija koje sprovodi policija mogu da predaju nelegalno oružje ili da ga u zakonskim okvirima prevedu u legalno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pa sta treba da se desi pa da bi situacja bila alarmantna.

Samo cu reci da vas sram i stid bude sve. Ova zemlja nema nikakve buducnosti. Sutra ce mozda vase dijete biti na krivom mjestu. Mislite o tome.

Убисте нас са вашом статистиком, шта треба да се деси па да кажете да је ситуација алатмантна. Прођите кроз Пале па се увјерите да нема полисије у граду, сви се они налазе на магистралном путу, код Фамоса се од њих не може проћи без ценера, бтука и срамота

Довољно је алармантно ако ви организујете овакву врсту састанка и констатујете да је све под контролом. Не сумњам, само се питам чијом!

Dok ste vi pričali o bez.situaciji na Palama i govorili sve najbolje o policiji, ista ta policija je u deset sati kada je i bila tema koju nju interesuje uzimala harač kod Famosa, vjerovatno znajući da su im šefovi odsutni. Gospodo provjerite GPS uređaje u vozilu seat. Toliko.

Sve to šefovi znaju da oni nemilice uzimaju pare od sirotinje. Kod Famosa ne možeš proći kao nisi dao određenu sumu, imam osjećaj kao da je tu granični prelaz

Kao I u Praci.

Zalosno ali istinito pa u Stanici policije Pale nema vise od 10% policajaca koji profesionalno obavljaju svoj posao!!Velika vecina je u sluzbi lokalnih „mocnika kabadahija““a boga mi i fizicki nespremna..Ovi statisticki podatci koje iznosite nisu stvarno stanje na terenu obmanjujete obicne gradjane sa vasim podatcima…

Stanje zadovoljavajuce, a na Vaskrs oko podne se pucaju u centru Pala, preko puta Policijske stanice Pale, kao u vestern filmovima na divljem zapadu. Zadovoljavajuce je valjda sto hvala Bogu niko nije platio glavom.

Lopovi se pustaju u kucne pritvore umesto da se zatvore na min 10 godina!!! Sve je to isti sljam i bagra !!!

Što bi narod rekao: “Ruka ruku mije”!!!

Sram vas bilo uredniče….
Zašto ne objavljujete komentare?
Isti ste kao i ovi na slikama!