Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

0

Stanje bezbjednosti na području opštine Pale je zadovoljavajuće, bez obzira što je došlo do određenog povećanja broja krivičnih djela, izjavio je načelnik Stanice javne bezbjednosti /SJB/ Pale Radovan Šarenac.
On je, nakon sjednice Foruma za bezbjednost građana, naveo da rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 77 odsto, a ukupna rasvijetljenost 88 odsto, što se može ocijeniti kao zadovoljavajuće stanje.

Kada je riječ o bezbjednosti osnovaca i srednjoškolaca na području opštine Pale, Šarenac je najavio da će sa direktorima škola biti dogovorena predavanja.

„Predavanja će krenuti naredne sedmice, a odnosiće se i na maloljetničku delinkvenciju, kao i učešće srednjoškolaca i osnovaca u saobraćaju“, rekao je Šarenac novinarima.

Šarenac je pozvao građane da se uzdrže od paljenja vatri prilikom čišćenja dvorišta i njiva od korova jer može doći do neželjenih posljedica po živote ljudi i imovine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je sjednica Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice redovna aktivnost koju sprovodi opštinska uprava.

„Pokušali smo da izvučemo određene zaključke kako nastaviti i povećati bezbjednost u svakom mogućem smislu. To se prvenstveno odnosi na bezbjednost đaka prvačića, osnovaca i srednjoškolaca, jer postoji opasnost od opojnih sredstava i alkohola“, kaže Jugović.

On je pozvao sugrađane da se uzdrže od paljenja livada, a ako to rade da maksimalno budu oprezni, s obzirom da su u posljednje vrijeme učestale intervencije vatrogasaca.

Sjednici Foruma danas su, osim opštine i SJB Pale, prisustvovali predstavnici šumskih gazinstava, civilne zaštite, vatrogasne jedinice, direktori javnih ustanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare