Standard studenata u Istočnom Sarajevu na niskim granama

0

Skupština grada Istočno Sarajevo zadužila je, na jučerašnjem zasjedanju, gradonačelnika, Vinka Radovanovića, da organizuje tematsku sjednicu s načelnicima opština u sastavu grada i predstavnicima resornog ministarstva i Univerziteta Istočno Sarajevo, na kojoj bi bilo razmatrano stanje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Nakon razmatranja informacije o stanju na Univerzitetu Istočno Sarajevo i ustanovama studentskog standarda na području grada, odbornici su zaključili da je potrebno da se održi tematska sjednica radi definisanja ciljeva Univerziteta i poboljšanja studentskog standarda.

Prorektor za nastavu na Univerzitetu Istočno Sarajevo, Zoran Ljuboja, naglasio je da još uvijek nije počela izgradnja zgrade Ekonomskog fakulteta u Palama, jer raspisani tenderi za izgradnju padaju zbog proceduralnih razloga.

Vera Macura, direktor menadžer Univerziteta u Istočnom Sarajevu, naglasila je da je u fazi provođenja i projekat adaptacije i rekonstrukcije hotela „Panorama“ za potrebe studentskog smještaja.

– Vlada RS planirala je izgradnju još jednog objekata kapaciteta do 300 mjesta na ovom lokalitetu, jer trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe studentskog smještaja u Palama – dodala je Macura.

Macura je podsjetila da je kupljen hotelski kompleks „Panorama“, urađen projekat rekonstrukcije i adaptacije, napravljena tenderska dokumentacija koja sljedeće sedmice treba da bude objavljena i da će onda početi projektovanje nove zgrade.

Direktor Studentskog centra Pale, Drago Ivanović, naglasio je da studentski standard ne može poboljšati Studentski centar, već zajednica uz pomoć Vlade i resornog ministarstva.

Odbornici su na jučerašnjoj sjednici usvojili i Nacrt strateškog plana razvoja grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Fokus / Studentski centar Koran)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare