Stambeno zbrinuta tri ratna vojna invalida

0

Tri porodice ratnih vojnih invalida sa područja opštine Pale dobile su danas ključeve stanova u paljanskom naselju Dušanovo – Repca.

Stanovi su izgrađeni u okviru programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji finansira Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske u saradnji sa lokalnim zajednicama.

„Današnjom podjelom ključeva u potpunosti je završeno stambeno zbrinjavanje prioritetnih kategorija ratnih vojnih invalida, a opština Pale u narednom periodu planira i asfaltiranje Ulice Ivana Kosančića koja vodi do ovog objekta“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ratni vojni invalid iz Hadžića Vukašin Vitor se zahvalio Republici Srpskoj i naglasio da neko ipak misli i na porodice invalida, te da mu dobijanje stana itekako znači.

„1992. godine sam ranjen na Igmanu, nakon toga sam izbjegao u Bratunac, pa u Australiju i nakon toga sam se vratio ovdje“, izjavio je medijima u Palama Vitor, koji je ratni vojni invalid prve kategorije.

Ključeve stanova su pored Vukašina Vitora primili Petko Andžić i Milenko Ćodo.

Predsjednik Boračke organizacije Pala Mihajlo Parađina je izjavio da je useljenjem ove zgrade u septembru mjesecu 2010. godine završeno useljenje stambenih jedinica za RVI iz prioritetne grupe kojoj pripada Vitor, ali da je ovo lice apliciralo za dobijanje stana naknadno.

„Mi smo počeli zbrinjavanje i invalida koji ne pripadaju prioritetnim grupama, nego kategorijama od pete pa na više, pa smo ključeve danas uručili i za još dva lica iz ovih kategorija“, izjavio je Parađina.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare