SŠC „Petar Kočić“ dobija grčki kutak

0

ZVORNIK – U zvorničkom Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Petar Kočić“ biće uspostavljen grčki kutak, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika ove škole i ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić izjavila je novinarima da je posjeta grčkih prijatelja bila veoma prijatna i naglasila da će i Zvornik dobiti grčki kutak, koji imaju Banjaluka, Pale i Doboj.

„Želja nam je bila da učenici nauče grčki jezik i upoznaju grčku kulturu. Očekujemo da grčki kutak bude otvoren od 20. do 30. marta“, rekla je Pisićeva.

Ona je naglasila da se već 35 učenika ove škole prijavilo za učenje grčkog jezika.

Pisićeva smatra posebno interesantnim da su grčki prijatelji upoznali nekadašnjeg učenika ove škole NJegoša Petrovića, koji je upravnik Helenske fondacije za kulturu u Beogradu, kada je poslovno posjetio Ambasadu Grčke u Sarajevu.

„Osim ovog učenika, Republiku Srpsku i Grčku povezuje i bivša učenica zvorničkog SŠC `Petar Kočić` Jelena Jovanović Atanasiu, koja je sada šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu“, rekla je Pisićeva.

Ona je istakla da je ambasadora Grčke upoznala o prijateljskim vezama Zvornika i grčkog grada Drame, te istakla da imaju punu podršku lokalne uprave u projektima koje rade.

Pisićeva je izrazila želju da zvornički SŠC pronađe prijateljsku školu u Grčkoj sa kojom bi sarađivali u narednom periodu, te navela da učenici ove škole kao jednu od destinacija za ekskurziju često biraju tu prijateljsku zemlju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare