Српској је важна одбрамбена способност Србије

0

БЕОГРАД – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је на Пештеру, гд‌је је присуствовао великој војној вјежби „Вихор 2024“, да је за Српску значајно да Србија има способност да очува територијални интегритет, начин живота и обезбиједи слободу за коју се сви залажу.

Додик је нагласио да Србија показује способност да напредује у свим сегментима.

„Србија показује способност да на свим пољима напредује. Данашња вјежба то потврђује. Општи напредак који Србија показује радује и грађане Србије и све нас у Републици Српској“, поручио је Додик.

Он је честитао свим војницима и учесницима успјешно изведену вјежбу која је показала оперативну способност и високи степен морала.

На војном полигону Пештер данас је у присуству највиших званичника Србије и Српске одржана велика војна вјежба „Вихор 24“ на којој је први пут приказано 50 нових оруђа Војске Србије, међу којим су посебно атрактивни дронови – камиказе.

Здруженој тактичкој војној вјежби „Вихор 2024“ присуствовали су и предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare