Srpski borci osuđuju vandalizam na Vracama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo osudila je vandalski čin skrnavljenja spomen-ploče, koju su srpski borci postavili na Vracama kao znak sjećanja na formiranje Prve sarajevske mehanizovane brigade, kao i na osnivanje Vojske Republike Srpske u odbrani srpskog naroda.

„Svima koji misle da samo oni mogu da skidaju i postavljaju spomen-ploče poručujemo da niti smiju, niti mogu, niti ćemo im dozvoliti da prekrajaju istoriju srpskog naroda, niti drugih naroda na ovim prostorima“, rečeno je Srni u Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove organizacije poručuju da je njihova želja samo da obilježe i sačuvaju od zaborava sve događaje koji su se desili na području Repubike Srpske, a koji su imali presudan značaj za budućnost Srpske i srpskog naroda u BiH.

Borci Istočnog Novog Sarajeva ističu da su postavljanjem spomen-ploče na Vracama željeli da podsjete na samoorganizovanje srpskog naroda početkom devedestih godina prošlog vijeka, kao opravdano reagovanje na prijetnje koje su im tada dolazile iz Sarajeva od radikalnih muslimanskih fanatika, preciznije, to je sjećanje na formiranje Prve sarajevske mehanizovane brigade, a na taj način i srpske vojske u odbrani srpskog naroda.

Srpski borci naglašavaju da spomen-obilježja u Federaciji BiH niko ne skrnavi, iako direktno vrijeđaju srpski narod.

Prema riječima portparola Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danke Tešić, nepoznata lica polila su ploču smjesom „bitulit“, koja je slična katranu.

Policija traga za počiniocima, a neko od stanovnika Vraca već je očistio ploču.

Vandalski čin desio se tokom vikenda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare