Srpska ne da pravo na samooopredjeljenje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović poručio je da Republika Srpska nikada neće dati svoje pravo na samoopredjeljenje koje joj je dozvoljeno poveljom UN.

„Mi znamo da želite samostalnost i da ste prepustili nama da odlučimo u kom momentu ćemo tražiti veću samostalnost nego što je danas imamo“, rekao je Radmanović, koji je i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Radmanović je sinoć na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu istakao da ova stranka osjeća ono šta građani Srpske hoće, šta žele i šta mogu.

„Mi smo tu da odlučno branimo interes svih građana Republike Srpske. Taj interes je u ovom trenutku u okviru BiH prosperitetna i samostalna Srpska, a u budućnosti ko zna kako samostalna Republika Srpska“, naglasio je Radmanović.

Prema njegovim riječima, u posljednje vrijeme mnogo više pritisaka na Republiku Srpsku dolazi iz Federacije BiH /FBiH/, zemalja okruženja i EU, nego što to govori opozicija.

„Pritisak na promjene Ustava BiH mnogo je veći, nego što se to može osjetiti, i to sa tendencijom da se pokuša promijeniti uloga Srpske u BiH. SNSD to neće dozvoliti već će i dalje odlučno braniti dejtonsku samostalnost Republike Srpske“, rekao je Radmanović.

On je poručio da neće biti dozvoljeno da bilo ko na štetu Srpske bilo šta promijeni.

„To je poruka onima iz drugog entiteta, iz susjednih zemalja koji misle da nešto mogu da promijene bez nas, onima koji nas ucjenjuju u Evropskom parlament, a da ne znaju kakvo je stanje ovdje i ne žele da pitaju šta misle legitimni predstavnici srpskog naroda“, rekao je Radmanović.

On smatra da Ukrajina ima veze sa BiH i Republikom Srpskom, iako to neki negiraju, podsjetivši da je evropski parlamentarac i izvjestilac za BiH Doris Pako rekla da odavno čeka nemire u BiH i Ukrajini, dok je Jelko Kacin poručio političarima u BiH da će im se desiti, ukoliko ne budu slušali, ono što se dešava u Ukrajini.

„Te poruke su se vidjele u nemirima u FBiH koji nisu bili socijalni, već su imali i imaju politički karakter“, smatra Radmanović.

On je naveo da evropski i američki zvaničnici ovih dana dolaze u BiH i ubjeđuju da BiH glasa za rezoluciju protiv Rusije.

„Samo BiH i Srbija u Evropi nisu prihvatili sankcije protiv Rusije. Građani Srpske ne podržavaju sankcije Rusiji i zato nikada nećemo glasati za to“, rekao je Radmanović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare