Srednjoškolski centar spreman za početak nove školske godine

0

SOKOLAC- Sokolački Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ sa Područnim odjeljenjem u Han Pijesku spreman je za početak školske godine 1. septembra u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite od širenja virusa korona, rekao je Srni direktor ovog centra Miroslav Maksimović.

On je rekao da škola na Sokocu i Područno odjeljenje u Han Pijesku, koje pohađa oko 400 učenika, imaju dovoljan broj učionica i potpunu kadrovsku zastupljenost za održavanje izmijenjenog vida nastave zbog epidemije virusa korona.

Maksimović je naveo da će odjeljenja biti podijeljena na dva dijela do 15 učenika u jednoj učionici, da će u školi biti četiri smjene sa časovima od po 20 minuta, uz poštivanje distance među učenicima u klupama.

„U školi na Sokocu od postojećih 16 biti podijeljeno 15 odjeljenja, a u Područnom odjeljenju u Han Pijesku od pet samo jedno odjeljenje“, rekao je Maksimović.

On je dodao da u školi na Sokocu neće biti podijeljeno samo odjeljenje četvrtog razreda drvnih tehničara koje broji 15 učenika, dok će u Han Pijesku zbog manjeg broja učenika biti podijeljeno samo odjeljenje prvog razreda Gimnazije.

Maksimović je istakao da su objekti ovog centra na Sokocu i Han Pijesku dezinfikovani i da slijedi još jedna slična aktivnost koju organizuje resorno ministarstvo.

On je naveo da se u prve razrede ovog centra za školsku 2020/2021. godinu upisalo 108 učenika, od čega 79 u školi na Sokocu i 29 u Područnom odjeljenju.

Maksimović kaže da očekuje pomoć od lokalne uprave u traženju najboljeg rješenja za obezbjeđenje prevoza srednjoškolaca iz seoskih područja.

On je naveo da ovaj školski centar spremno dočekuje i početak grejne sezone i da su u saradnji sa Osnovnom školom „Sokolac“ već planirali sredstva za nabavku uglja za zajedničku kotlovnicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare