Srednjoškolci osvojili zlato i srebro u Sloveniji

0

ZVORNIK – Učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika osvojili su zlatnu i srebrnu nagradu na Turističkoj tržnici u okviru Festivala „Više znanja za više turizma“, koja je održana u Novom Mestu u Sloveniji, saopšteno je danas iz ove škole.

Profesor informatike u ovoj školi Željko Zarić rekao je da je cilj bio da se kroz projekte promoviše kreativnost učenika, kao i turistički potencijali grada iz koga dolaze.

„Već godinama učestvujemo na ovom takmičenju, a ove godine smo bili jedina škola iz BiH. Sam uspjeh na takmičenju dovoljno govori da smo na najbolji način kroz ova dva projekta promovisali naš grad i Republiku Srpsku. To iskustvo nam je pomoglo da projektom `Zvornička regata na Drini` ove godine budemo najbolji i osvojimo zlatno priznanje, a drugi projekat `Zvorničko ljeto` je, takođe, imao značajan uspjeh i osvojio srebrno priznanje“, rekao je Zarić.

Direktor Škole Biljana Pisić istakla je da je na Turističkoj tržnici, manifestaciji međunarodnog karaktera, koja je juče održana 11 put u organizaciji Turističkog saveza Slovenije, učestvovalo oko 40 srednjih škola iz Slovenije, Italije i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare