Srednjoškolci masovno daruju krv

0

ZVORNIK – Zvornička Opštinska organizacija Crvenog krsta organizovala je danas u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ akciju dobrovoljnog davalaštva krvi za koju se prijavilo 95 učenika, te jedan broj profesora.

Sekretar zvorničkog Crvenog krista Dana Mićić napomenula je da je dobrovoljno davalaštvo krvi jedna od važnijih oblasti rada ove organizacije.

„U ovoj akciji koju smo organizovali uz pomoć rukovodstva ove škole i naših aktivista, naišli smo na izuzetno dobar odziv učenika, a krv je darivala i direktor Biljana Pisić“, rekla je Mićićeva.

Ona ističe da organizacija nastoji ovom akcijom da omasovi dobrovoljno davalaštvo krvi i da i buduće generacije vide od svojih starijih drugara da je to humano.

Pisićeva je rekla da je ova akcija prvi put organizovana u školi, a da su prethodnih godina maturanti odlazili u Službu transfuzije.

„Odziv je veliki, jer su djeca motivisana značajem davalaštva krvi. Organizujemo često humanitarne akcije, a ovo je jedna od najmasovnijih“, napomenula je Pisićeva.

Načelnik Službe transfuzije krvi Vladimir Dražić rekao je da su, zahvaljujući današnjoj i prethodnim akcijama, dovoljne rezerve dragocjene tečnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare