Srbija obezbijedila 800.000 evra za sportsku dvoranu u OŠ „Srbija“

0

Srbija je obezbijedila 800.000 evra za izgradnju sportske dvorane u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama, izjavio je danas ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović.

On je naglasio da je novac uplaćen Vladi Republike Srpske, te da sada treba raspisati tender i početi sa radovima.

„Nadam se da će dvorana biti završena u narednih nekoliko mjeseci“, rekao je Stojadinović na Palama, te dodao da to neće biti obična hala, jer će u njoj, osim osnovaca, moći da vježbaju i sportisti za razne lige.

U dvorani će, prema njegovim riječima, biti i 500 mjesta za gledaoce, tako da je to format male hale sportova za treninge i utakmice u ligama srednjeg ranga.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izrazio je zadovoljstvo što će radovi početi ubrzo, kao i zbog toga što svjedoči realizaciji obećanja predsjednika Srbije Borisa Tadića i Republike Srpske Milorada Dodika kada su otvarali školu „Srbija“ na Palama da će biti završena i sportska dvorana.

„Novac je na računu Vlade Srpske. Organi škole i u ovoj sedmici donijeće odluku o raspisivanju tendera i trebalo bi da djeca početkom nove školske godine imaju novu salu“, rekao je Kasipović.

On je izrazio nadu da će nešto novca ostati i za uređenje dvorišta škole, te da će to biti centar okupljanja mladih koji vole sport.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Neđo Ždrale izrazio je zadovoljstvo što će učenici u narednoj školskoj godini imati sportsku dvoranu, kao i nadu da će ostati novca i za izgradnju teniskog terena.

Ždrale je naglasio da su već uređene svlačionice, te da će grijanje biti obezbijeđeno iz postojeće kotlovnice.   

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=7ZPZHrEYUGM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare