Srbija investira milion i po evra u Istočno Sarajevo i Pale

2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će milion i po evra koje su danas u Beogradu obećali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije biti utrošeno za projekte u Istočnom Sarajevu i Palama.

„Dobili smo podršku za neke projekte u Istočnom Sarajevu – milion evra za uređenje sportske dvorane i trga i 500.000 evra za uređenje ulica u Palama“, rekao je Dodik novinarima nakon obilaska gradilišta nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, obećana pomoć, uz novac koji Vlada i Direkcija za puteve Republike Srpske obezbjeđuju na tim projektima, govore da je riječ o velikim investicijama.

Dodik je dodao da ovom području nema gotovo nijednog zahtjeva za koji zna da na njega nije odgovoreno.

„One koji pokušavaju da naprave i dalje produbljuju navodni jaz između istoka i zapada Republike pozvao bih da pogledaju upravo investicije koje ovdje provodimo i na koji način se to odvija“, istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je naveo da su i u današnjim razgovorima u Beogradu prioritet bile investicije u istočnom dijelu Republike Srpske.

„S ponosom dolazim ovdje i s ponosom mogu da prođem i pogledam svakog čovjeka ovdje, u istočnom dijelu /Republike Srpske/“, poručio je predsjednik Dodik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mogu li investirati još bar 100KM?

Blago nama s vama!!! Od dobrote koju prosipate istočnom dijelu, mi se prosto topimo!!!

Može li gospoda barem jednom da prođe regionalnim putem preko Šćepan polja??? I to je istočni dio RS-a…