Sprovodi se instrukcija o minimalnom procesu rada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu se sprovodi instrukcija o organizovanju minimalnog procesa rada koju je naložilo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo s ciljem suzbijanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj, izjavio je Srni rektor ove visokoškolske ustanove Milan Kulić.

„Da bi se spriječilo širenje infekcije, u službama Rektorata, kao i na svih 17 organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, broj zaposlenih koji svakodnevno obavljaju poslove sveden je na minimum, vodeći računa da proces funkcionisanja ne bude ugrožen“, rekao je Kulić.

On je naveo da je nastava obustavljena na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te dodao da će sjednice nastavno-naučnih vijeća, Senata, Upravnog odbora, te Proširenog kolegijuma biti održavane elektronski.

„Trenutno, u okviru međunarodne razmjene, devet naših studenata se nalazi u Španiji, pet u Poljskoj, dvoje u Rusiji i jedan u Kini. Svi su dobro i sa njima smo u svakodnevnoj komunikaciji“, istakao je Kulić.

On je apelovao da se studenti i zaposleni na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu pridržavaju instrukcija Vlade Republike Srpske, dajući tako puni doprinos očuvanju zdravlja svih u Republici Srpskoj i pokazujući odgovornost prema Republici i Univerzitetu.

Kulić je istakao da je, kada je riječ o instrukciji o omogućavanju praćenja nastave na daljinu, data preporuka svim organizacionim jedinicama Univerziteta da, u skladu sa specifičnostima nastavnih predmeta i tehničkim mogućnostima, elektronskim sredstvima komunikacije studentima omoguće pristup nastavnom materijalu, prezentacijama, audio-video materijalu u elektronskoj formi.

„Nastavnici i saradnici imaju obavezu stalne komunikacije i konsultacija sa studentima elektronski i da im pruže svaku vrstu pomoći“, dodao je Kulić.

On je naglasio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu nastao u izuzetno teškim ratnim vremenima, te se razvijao u poslijeratnom periodu, što ih je učvrstilo u namjeri da se svi zajedno, zaposleni i studenti, bore za očuvanje ove visokoškolske ustanove.

„Siguran sam da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu i poslije ove izuzetno teške situacije izaći još jači. O eventualnim posljedicama kojih će sigurno biti, moći ćemo govoriti kada se sve ovo završi i kada bude sačinjena adekvatna analiza“, rekao je Kulić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare