Spremite se, sutra nam stiže „Trka kroz Srbiju“

0

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ (Tour de Serbie) 14. juna (utorak) stiže u Pale, gdje je cilj druge etape Banja Koviljača – Pale u dužini od 165,5 km. Cilj je predviđen u ulici Nikole Tesle, a trka će za razliku od predhodnih godina, proći kroz Pale drugom rutom: Magistralnim putem (Karađorđeva), okret kod Tržnog centraq Bartula, ulicom Milana Simovića, ulicom Srpskih ratnika, do ulice Nikole Tesle.

Cilj trke će biti smješten u ulici Nikole Tesle, na spoju sa ulicom Vuka Karadžića – Promenadom. Ako se biciklisti budu kretali prosječnom brzinom od 39 km/h na cilju bi ih mogli dočekati u 15 časova i 46 minuta.

Proglašenje pobjednika je zakazano u 16:30, a konferencija za novinare u 16:45 nakon čega će takmičari autobusima biti prevezeni na Jahorinu.

Treća etapa kreće iz Pala do Bajine bašte 15. juna (srijeda) u 11:30 sa startnog mjesta u ulici Nikole Tesle.

Pokrovitelj „Trke kroz Srbiju“ je Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Trku prati veliki broj medija, a o svakom gradu domaćinu će biti napravljen opširan prilog.

Pobjednik prve etape trke je Angelo Furlaniz Danske nakon sprinta. Prva etapa trke je održana u Rumi i okolini u dužini 109,8 km. Ivan Stević iz Srbije je zauzeo odlično 4. mjesto.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare