Sprema se najmasovniji „Piksi kup Jahorina 2010“

0

Škola fudbala „Piksi“ iz Pala i ove godine, od 26. do 29. avgusta, biće organizator tradicionalnog turnira za pjetliće pod nazivom „Piksi Kup Jahorina 2010“. Ovo je četvrto njegovo izdanje, a ovog puta na njemu će igrati klinci u četiri starosne kategorije: 1998, 1999, 2000, 2001. godište.

– Nikad nije bilo ovoliko interesovanja za našu tradicionalnu smotru. Zovu nas sa svih strana, prosto smo zatrpani pozivima za učešće. Ove godine sigurno će se premašiti broj učesnika. Svjesni smo da ćemo imati mnogo posla, ali ne sumnjam da ćemo ga obaviti uspješno – riječi su Gorana Ivkovića, direktora i trenera u Školi fudbala „Piksi“ iz Pala.

Iako je do turnira ostalo više od mjesec dana, učešće je već potvrdilo 80 timova.

– Dolaze ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i BiH. Redovan učesnik je beogradska Crvena zvezda, koja je pobjeđivala na turniru, potom Perspektiva (Zemun), OFK Vranić (Arilje), Najs (Niš), Crvena stijena (Podgorica), Omladinac (Split), Konkordija (Zagreb), Fudbalski klub „Vlada Dimitrijević“ (Raška), Zrinjski (Mostar), Sarajevo, Željezničar (Sarajevo), Sloboda (Tuzla), Kozara (Gradiška), Mladost (Gacko), Leotar (Trebinje)… Očekujemo i dolazak bivših fudbalskih asova, imamo obećanje Josipa Katalinskog, Gorana Troboka, Mirsada Fazlagića, Tome Milićevića, Vinka Marinovića i drugih, da će doći na Piksi kup. Inače, sve ekipe biće smještene u hotelu „Bistrica“ na Jahorini, a broj igrača je 7+1, igra se na pola terena, dva puta po 15 minuta – kaže Ivković.

Ni ova revija neće proći bez Zvezdine „zvezde“, Ognjena Koromana, koji je od prvog dana uz Školu fudbala „Piksi“ i ovu smotru.

– Da nema Ognjena Koromana sigurno ne bismo mogli ni organizovati ovaj kamp, a ni dovesti ovako mnogo ekipa. On nam je velika podrška, naš savjetnik, mnogo nam pomaže. I sad je obećao da će na dodjelu nagrada dovesti neke igrače Crvene zvezde, što za ove klince mnogo znači – riječi su Gorana Ivkovića.

Nović, Savić, Koroman, Petković…

U školi fudbala „Piksi“ ističu da su našli na veliku podršku i pomoć institucija  i pojedinaca.

– Sredoje Nović, ministar Civilnih poslova BiH, pritekao nam je u pomoć, baš kao i načelnik opštine Pale, Slobodan Savić, i predsjednik Skupštine opštine, Miro Brčkalo. S direktorom Olimpijskog centra „Jahorina“, Brankom Koromanom, koji je uvijek na usluzi sportistima, već godinama imamo uspješnu saradnju, baš kao i s njegovom saradnikom Draganom Petkovićem. Njih dvojica od prvog dana su uz nas, evo saradnju uspješnu nastavljamo, a vjerujem da će ona trajati još godinama – ističe Ivković.

(Fokus / foto: arhiva Palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare