Sportskim ljetnim igrama oživljavaju nekada najpopularnije kupalište

0

FOČA – Na plaži Krvavac na rijeci Ćehotini u fočanskom naselju Lazarevo danas su počele trodnevne Sportske ljetne igre kojima Turistička organizacija i Sportski savez nastoje da ožive ovo nekada najpopularnije kupalište među Fočacima.

Na čuvenoj fočanskoj plaži Krvavac u predgrađu Foče, na lijevoj obali Ćehotine, odrastale su i učile da plivaju generacije Fočaka.

Vremenom, što zbog užurbanijeg načina života, što zbog izgradnje akva parka, ali i ugroženosti Ćehotine od Rudnika u Pljevljima, broj kupača znatno je opao.

U Sportskom savezu trude se da sportska igrališta na Krvavcu održavaju uslovnim, a sada su otišli i korak dalje, pa su zajedno sa Turističkom organizacijom prvi put organizovali Sportske ljetne igre.

Tri dana igraće se odbojka na pijesku, voziti biciklistički poligon, a neće izostati ni ono po čemu je ova plaža oduvijek prepoznatljiva, a to su skokovi u vodu sa stijene i vožnja gumenih šlaufa.

Šesnaestogodišnji Dušan Uskoković kaže da često dolazi na kupanje na Krvavac.

„Volim ovo mjesto zbog njegove ljepote, kao i zbog druženja. Prijavio sam se za učešće u skokovima u vodu“, rekao je Dušan.

Dvije godine mlađa Marija Fundup svaki dan je na ovoj plaži i kaže da se rado prijavila za učešće u odbojci na pijesku.

„Mnogo je djece i sviđa mi se da ovdje dolazim. Za Sportske igre se spremamo već dvije sedmice i jedva čekamo da zaigramo“, rekla je Marija.

U Turističkoj organizaciji se nadaju da će ove igre prerasti u tradiciju i da će ih iz godine u godinu dopunjavati novim sadržajima.

Direktor Turističke organizacije Spomenka Popadić naglasio je da im je cilj promocija zdravog načina života i druženja djece na otvorenom.

„Između ostalog i zbog pandemije kada su djeca najviše vremena provodila u zatvorenom prostoru. Pomalo je ovo naselje nepravedno zaspostavljeno, a na ovaj način promovišemo ovaj dio grada, ove sportske terene i dajemo podsticaj omladini, da nisu zaboravljeni“, rekla je Popadićeva.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević istakao je da je želja sportskih radnika, koji su inicirali LJetne igre, da ova plaža oživi.

„Nastojimo da neobičnim igrama obogatimo sadržaje u ovoj mjesnoj zajednici. Ovo je nekada bila omiljena plaža svih Fočaka i naša ideja je da uz podršku lokalne zajednice i svih ljudi koji žele da pomognu dodatno uredimo plažu za narednu godinu, da je popularizujemo i vratimo na nekadašnji nivo“, rekao je Rašević.

On je dodao da je veliko interesovanje mladih za učešće u Sportskim igrama.

Sportske ljetne igre su dobrotvornog karaktera i sav novac od uplata učešća i od sponzora biće uplaćen za liječenje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare