Sportista godine Maja Milić i Rajko Mirković

0

ZVORNIK – Najbolji sportista Zvornika u 2012. godini je džudista „Srpskog sokola“ Rajko Mirković, a u ženskoj konkurenciji član Tekvondo kluba „Srpski soko“ Maja Milić.
Oni su proglašeni najboljim tokom večerašnjeg izbora sportiste koji se tradicionalno održava u okviru „Svetosavske nedelje“.


Kruna Mirkovićevog uspješnog rada je bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu, a Milićeve srebrna medalja na Evropskom prvenstvu za juniore u Bugarskoj.

Među 10 najboljih sportista izabrani su šahista Miodrag Savić, fudbaler Radovan Vasić, rukometaš Sredo Vidaković, košarkaš Dejan Gajić, odbojkaš Aleksandar Petrović, atletičarka Nataša Gligorević, karatistkinja Jelena Gajić i kajakaš Husein Salihović.

Zvorničke sportiste pozdravio je načelnik opštine Zoran Stevanović koji je istakao da su oni najzaslužniji za postignute rezultate.

„Sve vas koji ste ovdje smatram da ste vezani za sport na bilo koji način i pozivam vas, naročito trenere, da ubuduće zajedno sa nama date doprinos da mladim ljudima što više damo šansu i u sportu, da im pomažemo, da njihovi rezultati budu što bolji i da što više naših sugrađana bude okrenuto sportu“, poručio je Stevanović.

Za najuspješniji sportski kolektiv u Zvorniku u protekloj godini proglašen je Šahovski klub „Drina“, dok je najbolji trener Momčilo Mandić iz Atletskog kluba „Zvornik“.

Za najboljeg trenera mlađih kategorija priznanje je dobio Velibor Petrović, trener Odbojkaškog kluba „Drina“, dok je sportski radnik godine Duško Kusmuk trener Tekvondo kluba „Srpski soko“ i selektor reprezentacije BiH u ovom sportu.

Specijalna priznanja za razvoj sporta u Zvorniku dobili su fudbaler Sevilje Miroslav Stevanović, novinar Milan Đorđić, planinarka Jelena Mitrović i kajakaš Ramo Hadžiavdić, kao i zvornička preduzeća „Obuća“, „6. novembar“ i „Keso promet“.

Gosti u večerašnjem programu bili su učenici Osnovne muzičke škole i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare