Sporni ugovor i cijena grijanja

0

Nezadovoljni korisnici gradskog grijanja ne odustaju od zahtjeva da im isporučilac toplotne energije “Zvornik stan” omogući isključenje sa mreže ukoliko nisu saglasni sa ponuđenom cijenom i uslovima isporuke toplotne energije.

O tome su predstavnici etažnih vlasnika juče razgovarali sa direktorom “Zvornik stana” Miodragom Jevtićem, kojem su uručili spisak primjedaba na ugovor o isporuci energije.

– Analiziraćemo primjedbe u idućih sedam dana i uporediti ih sa zakonskim aktima i tehničkim kriterijumima i za sljedeći sastanak ćemo dostaviti odgovore. Svi zahtjevi koji su u vezi sa kvalitetom grijanja biće uvaženi, ali moram reći da ima dosta i nerealnih poput zahtjeva da omogućimo da se sa grejne mreže odjavljuje jedan dio stana. Pored toga, prijedlog da cijena umjesto tri marke po kvadratu bude 2,58 maraka je za nas, zbog visoke cijene gasa, neprihvatljiv – istakao je Jevtić.

On je najavio da će cijena grijanja od 7,90 maraka po kvadratu za preduzetnike biti snižena, ali samo za korisnike koji budu uredno plaćali.

Jedan od inicijatora sastanka i predsjednik Skupštine stanara zgrade “Duga” Zoran Milutinović izrazio je zadovoljstvo što su razgovarali sa rukovodstvom “Zvornik stana” i nada se da će pronaći rješenje problema.

– Centralno grijanje jeste veliki komfor i ne bismo ni diskutovali o cijeni da imamo kvalitetno grijanje. Tražimo kvalitet i plaćaćemo i cijenu od tri marke – rekao je Milutinović.

Za predstavnike zajednica etažnih vlasnika, između ostalog, neprihvatljiva je odredba da se stanovima isporučuje toplotna energija kojom se u stanu održava 20 stepeni Celzijusa, a traže i da isporučilac omogući korisniku isključenje sa mreže ukoliko nije saglasan sa ponuđenom cijenom i uslovima isporuke toplotne energije.
Cijene grijanja

Zvorničani centralno grijanje plaćaju tri marke, s tim što dodatnih 0,87 maraka sufinansira opština.

O svim problemima koji ih muče kad je grijanje u pitanju stanovnici Zvornika ponovo će razgovarati sa rukovodstvom “Zvornik stana” u utorak.

(www.palelive.com / Srna / foto: Glas Srpske)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments