Spisak radnika RAOP-a proslijeđen ministarstvu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potvrdio je danas da je spisak radnika preduzeća „Energoinvest-Rasklopna oprema“ /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva koji nisu naplatili potraživanja, a za koje je Vlada Republike Srpske odobrila iznos od 410.000 KM, proslijeđen Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva.

Ćosić je podsjetio da je ranije utvrđen spisak radnika preduzeća RAOP-a iz Istočnog Sarajeva koji nisu naplatili svoja potraživanja bez obrzira da li su tužili preduzeće ili to nisu učinili.

„Jedan dio radnika regres je naplatio. Utvrđeno je da ima 86 radnika koji nisu naplatili ništa i 12 koji su naplatili regres i o tome smo zajedno sa dva sindikata uvidom u dokumentaciju sačinili zapisnike“, rekao je Ćosić.

On je naglasio da su zapisnici koji su potpisani još juče proslijeđeni Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Srpske.

„Još smo utvrdili kriterijume i donijeli odluku o načinu isplate, definisali obrasce kojim će radnici podnositi zahtjeve opštini Istočno Novo Sarajevo i na osnovu njih ćemo isplaćivati sredstva i donositi pojedinačne odluke“, dodao je Ćosić.

On je istakao da je posao koji je trebalo da obavi opština Istočno Novo Sarajevo urađen, te da se od Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske očekuje da proslijedi novac.

„Dogovoreno je sa ministrom industrije /Željkom/ Kovačevićem da bi sredstva mogla biti uplaćena još u ovoj sedmici, ali pošto je u petak neradni dan moguće je da u ponedjeljak bude završen taj posao. Čim pare legnu možemo za dan dva radnicima isplatiti potraživanja“, naveo je Ćosić.

Vlada Republike Srpske donijela je 17. aprila odluku o izdvajanju 410.000 KM za zbrinjavanje radnika RAOP-a iz Istočnog Sarajeva.

Kako je ranije rečeno, radnici RAOP-a koji nisu naplatili ništa od svojih potraživanja dobiće između 4.200 i 4.300 KM, dok će oni radnici koji su naplatili samo regres dobiti od 3.300 do 3.400 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare