Spasojević: Jahorina očekuje rekordnu sezonu

0

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević izjavila je da Jahorina i istočni dio Republike Srpske ambiciozno ulaze u novu zimsku sezonu, te da turistički radnici očekuju rekordnu posjetu.


Ona je naglasila da je Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije “Ekspo zim”, koji je danas počeo u Beogradu, sjajna prilika da se potencijali olimpijske Jahorine i drugih planina u ovom dijelu Republike Srpske prezentuju i još više približe srpskim turistima.

“Jahorina raspolaže smještajnim kapacitetima od oko 5.000 mjesta i oni su, uglavnom, već popunjeni. Traži se karta više za proslavu Nove Godine u nekom od naših hotela. Najviše imamo posjetilaca iz Srbije, koja nam je i prioritet, ali skijališta su puna i Hrvata i Slovenaca”, naglasila je Spasojevićeva.

Ona je dodala da posebna očekivanja turistički radnici imaju od ruskih turista, koji će uspostavljanjem redovne avionske linije na relaciji Sarajevo – Moskva 20. decembra dobiti dodatni podsticaj da dođu u ovaj dio Evrope.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je da mu je bilo posebno zadovoljstvo da pomogne nastupu Turističke organizacije Istočno Sarajevo, jer se na taj način dodatno afirmišu Srpska i njene vrijednosti.

On je naglasio da nastup Turističke organizacije Istočno Sarajevo ima posebnu vrijednost ove godine, kada se priprema proslava 30 godina od Zimskih olimpijskih igra u Sarajavu, što podrazumijeva i niz novih turističkih sadržaja.

“Obilježavanje godišnjice je u okviru Olimpijskog centra Jahorina. Mi iz Srpske podržavamo svaku aktivnost koja promoviše vrijednosti Srpske, ali na taj način doprinosimo i onom što je vrijednost BiH”, naglasio je Cicović.

Na sajmu “Ekspo zim”, koji je svečano otvorila najuspješnija srpska skijašica Nevena Ignjatović, turističku ponudu, ali i veliki izbor zimske opreme prezentuje 60 izlagača iz svih zemalja regiona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments