Sokolović: Skijaše na Jahorini čeka 40 kilometara uređenih staza

0

Posjetioce Jahorine u predstojećoj zimskoj sezoni očekuje čak 40 kilometara uređenih skijaških staza, rekao je danas u Novom Sadu šef marketinga i prodaje Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dragan Sokolović.

“Osim toga, sve ljubitelje skijanja očekuje i spreman sistem za osnježavanje koji je u stanju da samo jednim punjenjem osniježi planinu sa 30 centimetara snijega. Sudeći prema rezervacijama koje svakodnevno pristižu, predstojeća skijaška sezona biće jedna od najuspješnijih na Jahorini”, rekao je Sokolović novinarima na novosadskom Međunarodnom sajmu turizma.

Marko Kremžar iz Štajerske privredne komore Maribor istakao je da će na Sajmu turizma svojim kolegama iz branše predstaviti nov način povezivanja malih hotela.

“Mi u Mariboru udružili smo pod jedan krov osam malih hotela, što se pokazalo izuzetno korisnim poslovnim potezom. I ovdje na Sajmu predstavnici turizma iz Srbije i regiona izuzetno su zainteresovani za naš model udruživanja malih hotela”, naveo je Kremžar.

Na pitanje novinara da li Jahorina konkuriše mariborskom Pohorju u predstojećoj zimskoj sezoni, on je odgovorio da tu nema nikakve konkurencije, jer su Jahorina i Pohorje dugogogodišnji prijatelji.

Vedran Devčić iz Županijske privredne komore iz Rijeke kaže da na Sajmu u Novom Sadu ova komora predstavlja ukupnu županijsku turističku ponudu.

“Na sajmu smo predstavili hotelske grupacije, novu marinu u Novom Vinodolskom, turističku agenciju, auto-kamp na ostrvu Krk, kao i Udruženje `Primorski pjat` koje će predstaviti autohtona jela iz Rijeke i hrvatskog primorja”, pojasnio je Devčić.

Kasina Raduc iz Privredne komore rumunske županije Arad kaže da ovu rumunsku oblast i Vojvodinu vežu dugogodišnje veoma dobre poslovne i prijateljske veze.

“Te veze nisu samo poslovne, nego i političke i kulturne, a na Sajmu u Novom Sadu predstavljamo sve turističke čari naše županije, ali i grada Arada. Koristim se prilikom da pozovem turiste iz Srbije i regiona da dođu i uvjere se u bogatu turističku ponudu Arada i cijele Županije”, rekla je Raducova.

Predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je cilj današnje prezentacije predstavljanje turističkih potencijala regiona.

“Želimo da i putem komorskog sistema ojačamo regionalne veze u turizmu tako što ćemo razmeniti sve važne informacije. Već je primetno da su kontakti turističkih poslenika od velike koristi, kako za regionalni, tako i za turizam u Vojvodini i cijeloj Srbiji”, rekao je Vučurević.

Na novosadskom sajmu u toku je 51. međunarodni sajam turizma na kome učestvuje više od 300 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Međunarodni sajam turizma traje do srijede 10. oktobra, a održava se u Master centru Novosadskog sajma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments