Sokolački atletičari za vikend na prvenstvu BiH u Zenici

0
Sokolački atletičari za vikend na prvenstvu BiH u Zenici

SOKOLAC – Trinaest članova Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca učestvovaće u subotu i nedjelju, 24. i 25. februara na Pojedinačnom dvoranskom prvenstvu BiH u Zenici.

U „Glasincu“ očekuju medalje od najuspješnijih atletičara Mladene Petrušić u disciplinama 60 metara prepone, skoku udalj i troskoku, te od Aleksandra Lučića u skoku udalj i troskoku u seniorskoj kategoriji.

U kategoriji juniorki za medalje će se boriti Sara Lučić u disciplini 60 metara prepone i skoku udalj, te Anica Bartula na 60 metara. U kategoriji mlađih juniorki nastupiće Tijana Zekić na 60 metara i Anja Čolaković na 60 metara prepone, u trci na 60 metara i troskoku.

Među mlađim juniorima nastupa i Boriša Cvijetić na 60 metara i skoku udalj, te Mihajlo Memedović u kadetskoj kategoriji u trkama na 60 metara, 60 metara prepone i u troskoku.

U kategoriji pionirki u disciplinama 60 metara prepone, trci na 60 metara i skoku udalj nastupiće Andrea Popović i Kristina Renovica, a na 60 metara Jana Kusmuk.

Među cicibanima na ovom dvoranskom prvestvu u Zenici takmičiće se Teodora Gladanac u skoku udalj i Marko Memedović na 60 metara i skoku udalj.

U Atletskom klubu „Glasinac“ napominju da postoji mogućnost da takmičenje bude odgođeno ukoliko niska temperatura onemogući nastupe atletičara.

Organizator Pojedinačnog dvoranskog prvenstva BiH je Atletski savez BiH, a domaćin je Atletski klub „Zenica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments