Sokolački atletičari osvojili 17 medalja

0
Sokolački atletičari osvojili 17 medalja

SOKOLAC – Sokolački atletičari zauzeli su ekipno prvo mjesto, a atletičarke drugo na 55. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Priboju u Srbiji sa ukupno osvojenih 17 medalja, rekao je Srni vođa atletske ekipe Milan Curović.

On je dodao da su sokolački atletičari u dosadašnjem toku takmičenja osvojili šest zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja.

„Ponosni smo što je naša Sara Lučić oborila rekord MOSI skokom u vis 179 centimetara. Novi rekord MOSI igara postigao je i Stefan Ćuković na 800 metara rezultatom 1:51,21 minut, a naš mladi atletičar Aleksandar Lučić, bacanjem koplja 63,61 metar postigao je novi lični rekord“, rekao je Curović.

On je naglasio da je Sokočanin Marko Lubarda ovaj put osvojio dvije zlatne medalje u bacanju kugle i diska, a zlatne medalje osvojili su i sestra i brat Sara i Aleksandar Lučić, te Stefan Ćuković.

Rukovodilac sportske ekipe sa Sokoca Vera Mijatović je navela da su u prijepodnevnim časovima srebrne medalje osvojili ženska ekipa u planinarstvu / Milica Delić,Snežana Borovčanin i Suzana Vukosavljević/, štafeta žene 400 puta 100 metara i Emilija Kušić u bacanju koplja.

Ona je dodala de je u veoma jakoj kokurenciji u finalnoj borbi u kategoriji seniorke – 68 kilograma, srebrnu medalju u karateu, osvojila Sokočanka Tamara Drašković.

Takmičenje na 55. MOSI u Priboju završava se sutra, a učestvuje nekoliko hiljada sportista iz tridesetak opština sa područja jugozapadne Srbije, sjevera Crne Gore i istočnog dijela Republike Srpske i Federacije BiH.

Takmičari će nadmeću u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare