Sokolačka biblioteka i u vrijeme pandemije ispunjava svoju ulogu

0

SOKOLAC – U Narodnoj biblioteci Sokolac zbog epidemiološke situacije smanjen je broj manifestacija i aktivnosti koje su obilježile rad ove ustanove u prethodnim godinama, ali su ipak uspjeli ispuniti svoju ulogu u zajednici.

Direktor ove ustanove Božica Janković rekla je Srni da su, uprkos poteškoćama koje su pratile ovu kao i slične ustanove, u „godini kovida“ uspjeli kupiti 173 nove knjige za svoje čitaoce i dobili na poklon još 203 knjige.

„Uglavnom je riječ o aktuelnim naslovima za odrasle, a s obzirom da je došlo do promjene u programu školskih lektira, potrudili smo se da nabavimo i one knjige koje nismo imali u dovoljnom broju“, istakla je Jankovićeva.

Ona je naglasila da je broj korisnika usluga ove ustanove ostao na nivou iz prethodne godine, te dodala da biblioteka ima skoro 400 redovnih čitalaca i više od 2.000 članova.

Jankovićeva je navela da knjižni fond biblioteke čini 29.400 bibliotečkih jedinica.

Prema njenim riječima, uprkos lošoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa korona zaposleni u Narodnoj biblioteci Sokolac su uspjeli da organizuju nekoliko književnih večeri, više radionica, izložbi i promocija knjiga, uz poštovanje epidemioloških mjera.

U prošloj godini je, kako kaže, poboljšana saradnja sa sličnim ustanovama i organizacijama u oblasti obrazovanja i kulture kroz realizovanje zajedničkih projekata i programa.

Zaposleni u ovoj biblioteci u ovoj godini planiraju organizovanje većeg broja kulturnih manifestacija i nabavku novih naslova u skladu sa izraženim željama čitalaca.

U Narodnoj biblioteci Sokolac članarina za učenike osnovne škole je besplatna, za srednjoškolce, nezaposlene i penzionere godišnja je pet KM, a za zaposlene čitaoce 10 KM.

Biblioteka na Sokocu je organizovana u četiri odjeljenja – Dječije, Odjeljenje beletristike, Odjeljenje stručne knjige i serijske publikacije i Odjeljenje zavičajne zbirke.

Narodna biblioteka Sokolac je osnovana 1947. i nakon više oblika djelovanja od 2012. je dobila status Javne ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare