Sokolac ujedinjen oko “Sokolovog grada”, podrška stiže iz svih krajeva

0

SOKOLAC – Svega stotinjak metara od glavnog magistralnog puta Pale – Sokolac, na Ravnoj Romaniji Emir Kusturica i opština Sokolac ulažu velike napore u izgradnju “Sokolov grada”.

Predivne planinske pejzaže Ravne Romanije, osim lijepe Sokolice uskoro će ukrasiti etno selo ili grad u etno stilu – “Sokolov grad”.

Skupština opštine Sokolac je na 13. redovnom zasijedanju, održanom održanom prije nekoliko dana podržala odluku o davanju saglasnosti za osnivanje Privrednog društva “Sokolov grad” na Ravnoj Romaniji. U realizaciji projekta izgradnje Etno sela na Romaniji odbornici su jednoglasno ovlastili načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelicu, da potpiše ugovor o osnivanju privrednog društva čiji će osnivači biti Opština Sokolac i “Lotika d.o.o. Mokra Gora”.

Izgradnja etno sela je već počela i za ovaj projekat opština Sokolac je već izdvojila 317.471.51 KM. Mašine iz Andrićgrada su preseljene na Ravnu Romaniju i trenutno se radi punom parom, jer je rok za izgradnju dvije godine.

Sokolov grad bi trebao postati tradicija i kultura Romanije u malom. Osim romanijskih proizvoda, Sokolov grad će krasiti i tradicionalna romanijska arhitektura. Plan je da se cijeli kraj oživi i da ovaj projekat donese veliku dobit i običnom stanovništvu.

Podrška stiže iz svih krajeva

Jedinstvo koje vlada na Sokocu oko ovog projekta je proširena i na cijelu regiju. Stanovnici Pala i Istočnog Sarajeva s nestrpljenjem čekaju otvaranje grada za posjetioce.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je ranije već dao punu podršku ovom projektu, dok je to nedavno za banjalučku televiziju ATV uradio i Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo.

“Siguran sam da će ta saradnja između opštine Sokolac i firme Emira Kusturice dati rezultate i da će ubrzo na Ravnoj Romaniji biti sagrađen Sokolov grad. Nadam se da će turisti koji posjećuju Jahorinu i Grad Istočno Sarajevo, obavezno svratiti u etno selo, a od Emira Kusturice treba očekivati sve najbolje”, podržao je projekat Miroslav Lučić.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments