Sokolac dobija gradski bazen

0

SOKOLAC – Preduzeće „Romanijaputevi“ odabrano je na tenderu za prvu fazu izgradnje gradskog bazena u Sokocu, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 30.000 KM. Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Milomir Rajić rekao je Srni da će dimenzije otvorenog bazena biti 50 sa 20 metara, te da će u kasnijoj fazi biti izgrađen i bazen zatvorenog tipa.


Prema njegovim riječima, „Romanijaputevi“ odabrani su na tenderu i za asfaltiranje dvije ulice u sokolačkom naselju Brezjak, ukupne dužine 320 metara, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Rajić je dodao da će širina saobraćajnica biti po tri metra, a debljina asfalta šest centimetara.

On je naveo da su u toku i radovi na izgradnji primarnog vodovoda u mjestu Rančići, u sokolačkoj Mjesnoj zajednici Žljebovi, dužine 2.440 metara, a sredstva su zajednički obezbijedili opština, sokolačko Šumsko gazdinstvo „Romanija“ i građani.

Izgradnja primarnog vodovoda podrazumijeva izgradnju glavnog vodovoda, šahti i kaptaže, a za 15 dana oko 30 domaćinstava bi trebalo dobiti zdravu vodu za piće. Izvođač radova je „Rajak-vob“ iz Sokoca, a projekat je uradio „Graleks“ sa Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare