Sokočani drugi u ukupnom plasmanu u Pljevljima

0

SOKOLAC – Sokolački sportisti bili su drugi u ukupnom plasmanu na 54. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Pljevljima, a član njihove ekipe Sara Lučić oborila je rekord ovih igara u skoku uvis.


U timu za odlazak na MOSI sportista opštine Sokolac ponosni su što je Sara Lučić iz njihove ekipe oborila rekord skokom u vis od 178 centimetara, koji je do sada držala njena klupska koleginica Mladena Petrušić.

Samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu opštine Sokolac Vera Mijatović rekla je Srni da je zadovoljna postignutm rezultatima sportista, a posebno atletičara, koji su blistali na novoizgrađanoj tartan stazi u Pljevljima.

„Iznenađenje su bile karatistkinje Tijana Drašković i Isidora Borovčanin, koje su takođe osvojile medalje, a sportsku borbenost pokazale Marija Batinić i Dijana Ašonja, bronzane u odbojci na pijesku“, rekla je Mijatovićeva.

Ona dodaje da su i ostali sportisti, koji nisu osvajači medalja doprinijeli dobrom ukupnom plasmanu opštine Sokolac i zaslužuju sve čestitke.

Prema podacima tima za odlazak na MOSI, ekipa od 100 sportista opštine Sokolac osvojila je ukupno 16 medalja. Deset medalja primili su atletičari, dvije karatistkinje, po jednu planinari, odbojkašice na pijesku i ekipa fudbala za žene.

Na para MOSI održanim juče i ekipa streljaštva iz Sokoca osvojila je medalju.

Mijatovićeva je podsjetila da je bronzana medalja pripala Sokočanki Anji Čolaković u troskoku, Sokočanin Aleksandar Lučić osvojio je zlato u bacanju koplja, a srebro u disciplini troskok.

NJegovom sugrađaninu Ratku Đuroviću pripala je srebrna medalja u bacanju koplja. Bronzanu medalju u bacanju koplja u ženskoj konkurenciji ponijela je Anđela Kovačević iz Sokoca.

Sokočanin Marko Lubarda osvojio je srebro u disciplni bacanje diska i srebro u bacanju kugle.

Ekipi djevojka iz Sokoca pripala je bronzana medalja u štafeti, a njihovim sugrađankama u planinarstvu takođe bronza.

Prema podacima iz tima za odlazak na MOSI, sokolačka karatistkinja Tijana Drašković osvojila je zlatnu meadlju u pojedinačnom takmičenju, a Isidora Borovčanin srebrnu u pojedinačnom takmičenju karate kategorije – seniori apsolutna.

Djevojke iz Sokoca osvojile su bronzanu medalju u disciplini odbojka na pijesku.

Delegati MOSI odlučili su da domaćin 56. Međuopštinskih sportskih igara 2019. godine bude opština Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare