Softversko rješenje za jednostavniji rad

0

ZVORNIK – Opština Zvornik koristiće softversko rješenje kojim se omogućuje jednostavniji rad prilikom analize utroška energije, izbora adekvatnih mjera za sanacije i utopljavanje objekata, te kojim se može brže uraditi osnovni energetski pregled objekta.

Šef Službe za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju opštine Zvornik Mila Knežević izjavila je da će softversko rješenje olakšati rad službenika koji se bave upravljanjem energijom i koji pripremaju projektne prijedloge prema domaćim i međunarodnim donatorima, kao i potencijalnim bankama koje imaju kreditne linije namijenjene za energetsku efikasnost.

“Podaci energetskog pregleda koriste se direktno prilikom apliciranja projekata i bez njih nije moguće pristupiti bilo kojim potencijalnim donatorskim sredstvima”, naglasila je Kneževićeva.

Prema njenim riječima, putem analize parametara koje softver obrađuje mogu se uočiti i nelogičnosti u sistemima, kao što je naglo povećanje računa za vodu tamo gdje postoje vodomjeri, te se može odmah reagovati, jer ukazuje na potencijalni kvar u mreži.

Predstavnici opštine Zvornik, koji su u četvrtak i juče učestvovali u obuci “Softver i upravljanje energijom” na Vlašiću, upoznali su se sa prijedlogom softverskog rješenja praćenja potrošnje energije u javnim objektima.

Obuka je održana u saradnji sa GFA Isntitutom i uz finansijsku podršku NJemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments