Socijalisti biraju direktora za “Šume Srpske”

0

Lideri Socijalista i SNSD-a Petar Đokić i Milorad Dodik, danas se, ipak , nisu sastali kako bi razrješili višemjesečno neslaganje oko čelne pozicije u “Šumama Srpske”.

Đokić je juče samouvjereno najavio susret sa Dodikom očekujući da će Socijalisti napokon ponovo dobiti Šume i da će na tu priču konačno biti stavljena tačka.

Danas, međutim, druga priča. Lider socijalista nam je potvrdio da je sastanak, ipak, izostao. Jedino obrazloženje koje je imao je da nisu uspjeli da usklade termine. Zato su termine uskladi članovi Nadzornog odbora “Šuma Srpske”.

Na Sokocu se raspravljalo o nekoliko tačaka. O imenovanju novog direktora, ipak, nije bilo priče. Tako, barem, tvrde u NO. O tome će zvanično za koji dan. “O tome ćemo se izjasniti sledeće sedmice” – rekla je za BN predsjednik NO Biljana Marinković.

Socijalisti ne žele, barem, zvanično da otkriju imena potencijalnih kadrova. Kako nezvanično saznajemo postoje razne kombinatorike ali u najuzem izboru su tri kandidata. Naši izvori, dobro upućeni u dešavanja unutar Socijalističke partije, tvrde, da je glavni pretendent na direktorsku fotelju aktuelni izvršni direktor Borislav Lazić. Nezvanično, prate ga Zoran Lukić, profesor Ekonomskog fakulteta i Goran Selak, zamjenik direktora KPZ Tunjice.

U Socijalističkoj partiji prvobitno nisu izbjegavali odgovore na naša pitanja ali se i to se kasnije promjenilo. Za sada su odlučili da ne talasaju. Jedino se Saša Čudić o kojem se u javnosti spekuliše da odlazi od socijalista usudio da kaže nešto i to uopšteno.

“Ne treba upotrebljavati riječ “smjena” jer je aktuelni direktor napravio dobre rezultate, ali, trebalo bi da se ispoštuje koalicioni dogovor, jer je to od izuzetne važnosti za funkcionisanje koalicije” – rekao je Saša Čudić.

Prema tvrdnjama naših izvora iz Socijalističke partije na jednom od Izvršnih odbora donesena je , između ostalog, i odluka da gradski banjalučki odbor kao najveći predloži ime novog direktora. Isti izvor, kaže, da je vrlo izvjesna i opcija da Radneko Laketić ostane na čelu Šuma sve do izbora.

Vijest o promjenama na čelu Šuma Laketić je čuo iz medija. Iz Uprave su nam potvrdili da do sada nije bilo zvaničnih razgovora na tu temu. Dosadašnji kadrovi socijalista na poziciji direktora neslavno su završili. Srđan Ljubojević hapšenjem, a Jakov Galić ostavkom. Zato je Radenko Laketić uspio da od Šuma napravi profitabilno preduzeće koje je prošlu godinu završilo sa pet miliona maraka u plusu. Umjesto nagrade za takve rezultate, po svemu sudeći – ostaće bez direktorske fotelje.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments