Sobe pretrpane zbog greške bivše uprave

0

Već nekoliko dana traje „borba“ oko smještaja studenata u domove Studentskog centra na Plama. Veliki broj studenata se prijavio na konkurs za dobijanje smještaja ali kapaciteti su ograničeni, čak i smanjeni u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je manje 50 ležajeva, od toga 30 mjesta u domu na Kalovitim brdima, 20 mjesta na Stabmolčiću, i deset mjesta u domu koji je smješten na Koranu.

– Smještaj u domovima na Kalovitim brdima i Koranu je smanjen zbog neuslovnosti prostorija u kojima studenti borave. Na Stambolčiću smo dio prostorija ustupili za potrebe Fakulteta fizičke kulture – rekao je direktor Studentskog centar Pale Drago Ivanović.

Situacija je posebno teška u domu na Koranu gdje su posljednjih dana sobe bile pretrpane.

– Upoznat sam sa tim slučajevima. Neki studenti su ostali u domu da bi mogli položiti ispite u septembarskom roku. U pitanju je greška zaposlenih na recepciji, koja je radila na svoju ruku, i kompletno smijenjena zajedno sa upravnikom tog doma. Međutim od prvog novembra mi polako raščišćavamo stanje – kaže Ivanović, dodajući da su studentski pritisci veliki ali da jednostavno nema mjesta za sve.

Teškom stanju ove akademske godine doprinosi i nedostatak pomoći od strane opštine i grada Istočno Sarajevo.

– Otkako sam ja direktor opština Pale nije finansirala Centar. Grad je pomagao prije ali ne sada jer su nam rekli da je recesija i da sredstava nema – rekao je Ivanović dodavši da Vlada Republike Srpske finansira smještaj sa četiri marke po studentu.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare