SO Pale: Za šest mjeseci ostvaren suficit od 3.899 KM

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u kojem je ostvaren suficit od 3.899 KM.


Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je u prvih šest mjeseci ostvaren suficit u budžetu, što znači da su sve zakonske prinadležnosti i obaveze isplaćene i da se krenulo sa realizacijom kapitalnih projekata.

Kovačević je naglasio da je zadovoljan ostvarenim budžetom za šest mjeseci koji iznosi 47 odsto do planiranog u iznosu od 8.960.000 KM.

Skupština je danas usvojila i rebalans budžeta za ovu godinu koji je za 90.000 KM veći u odnosu na planirani.

Kovačević je naglasio da je budžet za ovu godinu uvećan i iznosi 9.030.000 KM, jer su uplaćeni transferi od viših nivoa vlasti, kao i 14.000 KM od italijanske brigade EUFOR-a za pećinu Orlovača.

„Pale spadaju u rijetke lokalne zajednice koje su uspjele da funkcionišu pozitivno i da planiraju neki razvoj“, rekao je Kovačević.

On je istakao da je rebalans budžeta iniciran i prethodnim poplavama zbog čega je bilo potrebno izvršiti preraspodjelu sredstava.

Prema njegovim riječima, već se rješavaju infrastrukturni projekti, kao što je put prema pećini Orlovača, te most u Rogoušićima, koji su oštećeni u poplavama.

On je najavio i nove investicije koje će omogućiti da se i 2015. godine u budžetu ne desi deficit.

Odbornik SNSD-a Bojan Pejović istakao je da je Klub odbornika SNSD-a glasao protiv rebalansa budžeta, jer nisu učestvovali ni u njegovom donošenju.

Pejović je naglasio da danas nisu djelovali ni amandmanski, jer su u ranijem periodu pokušavali u više navrata da utiču na planiranje budžeta, ali su od odbornika iz stranaka pozicije bili osporeni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare