SO Pale: Rebalans budžeta veći za 340.000 KM

0

Odbornici Skupštine opštine SO Pale započeli su danas razmatranje Nacrta rebalansa lokalnog budžeta, koji je za 340.000 KM veći od planiranog. Odbornici će nakon javne rasprave usvojiti rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 8.800.834 KM, dok je prvobitno planiran bio 8.459.200 KM. Načelnik opštine Pale Slobodan Savić izjavio je da je višak prihoda ostvaren po osnovu prodaje zemlje na Jahorini, a dobijena sredstva biće uložena u kapitalne investicije, odnosno infrastrukturu.

„Ovo je realno isplaniran budžet i uravnoteženi prihodi i rashodi“, istakao je Savić.

On je podsjetio da se opština, osim ovih sredstava, kreditno zadužila tri miliona KM, od čega je milion uplaćen za spoljašnje uređenje Osnovne škole „Srbija“ i za prilazne puteve, a dva miliona KM stoji oročeno, dok se ne provedu procedure o izboru izvođača radova sportske dvorane, što se očekuje u narednih petnaestak dana.

Predsjednik Kluba SNSD-a Bojan Pejović istakao je da su oni imali nekoliko zamjerki na rebalans budžeta u stavci materijalni troškovi, jer je taj iznos u odnosu na planirani veći za oko 53.000 KM.

„Tu je trebalo voditi računa da ne bi došli u situaciju da se sredstva smanjuju neprofitnim organizacijama i udruženjima“, naglasio je on.

Odbornici su na današnjoj sjednici razmatrali i informacije o zaštiti šuma i gazdovanju šumama na području opštine i o stanju u oblasti obrazovanja na području opštine.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=anpT7tjPDZ4}

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare