SO Istočna Ilidža: Bezbjednosno stanje zadovoljavajuće

0

ISTOČNA ILIDžA – Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža danas su bez rasprave usvojili informaciju o stanju kriminaliteta na području opštine za prošlu godinu, a predsjednik opštinskog parlamenta Rade Ćosović ocijenio je da je bezbjednosno stanje u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće. Ćosović je istakao da ima određenih aspekata koje treba poboljšati u oblasti bezbjednosti, javnog reda i mira i saobraćaja, ali da je s obzirom kakva je situacija bila u proteklih desetak godina, zadovoljan sadašnjim bezbjednosnim stanjem u opštini.

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas zaključak Kluba odbornika SDS-a kojim se od direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo traži formiranje još jednog tima porodične medicine za ambulantu u naselju Vojkovići, koji bi radio u drugoj smjeni.

Iako su odbornici SNSD-a glasali za ovaj zaključak, bili su uzdržani pri usvajanju izvještaja o radu Doma zdravlja za proteklu godinu.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Nebojša Šešlija smatra da izvještaj ne treba podržati dok se ne riješi pitanje druge smjene ambulante u Vojkovićima i ostvari bolja organizacija rada u centralnoj ambulanti.

„Smatramo da je tim koji trenutno radi u ambulanti u Vojkovićima preopterećen i da je krajnje vrijeme da se to pitanje riješi“, rekao je Šešlija.

Bez veće rasprave usvojeni su i izvještaji o radu javne ustanove „Apoteke“ i Centra za socijalni rad u Istočnoj Ilidži. Jednoglasno je usvojena i informacija o stanju u oblasti informisanja u ovoj opštini, kao i izvještaj o radu Opštinske izborne komisije za proteklu godinu.

Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o Sporazumu o članstvu u Savezu opština i gradova Republike Srpske.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments