SNSD: Saviću gdje je 1 milion KM?

0

U medijskom nastupu od 9.9.2009. načelnik opštine Pale, Slobodan Savić kaže kako on nije ostavio dugove kao bivši direktor Studentskog Centra Pale i kako je ostavio centar kao uzornu instituciju, a da su drugi upropastili sve. U kakvom je zaista stanju Savić ostavio Studentski centar? Za vrijeme Savićevog  i mandata njegovog zeta Rističevića kao direktora S.C. zatečeno je 850.000,00 KM dugova i neizmirenih obaveza (struja, voda, smeće, kamate, pdv), za koje je Vlada RS u to vrijeme uredno plaćala subvencije centru, a Savić nije izmirivao nijednu obavezu. Iako je Savić redovno prijavljivao veći broj studenata da boravi u domovima kako bi nezakonito uzimao više novca u vidu subvencija od Vlade RS ne zna se gdje su te pare, a isto je činio i njegov zet Rističević, što se lako da dokazati. Dakle Savić i njegovi saradnici su ostavili preko milion KM dugova i štete. Pri tom nijedan imovinsko pravni odnos nisu riješili!

Napominjemo da je u vrijeme nastajanja duga, kao i cijelog niza nepravilnosti i kršenja zakona direktor Centra bio aktuelni načelnik opštine Pale, Slobodan Savić. Treba pomenuti i renoviranje bazena u velikom iznosu za vrijeme Savića kao direktora i postaviti pitanje da li su radovi otvoreni zbog unosnog renoviranja ili zbog potrebe rada bazena?! I zašto je sada opet potrebno generalno renoviranje? Napominjemo da u Republici Srpskoj ima 5 studentskih centara i svi dobijaju pomoć od svojih opština, osim opštine Pale koja je ukinula pomoć Studentskom Centru Pale. U vrijeme nastajanja ogromnih dugova dijeljeni su i krediti (oko 50.000 KM) i plaćane školarine podobnim radnicima Centra pod sumnjivim okolnostima. Veoma važno je pomenuti i manifestaciju Likovna kolonija Pale koja se održavala pod okriljem Studentskog Centra Pale 13 godina u koju je Centar uložio velika sredstva, a sada fundusom od 700 umjetnina velike vrijednosti nezakonito upravlja Savićev zet preko udruženja koje dobija ogromna sredstva iz budžeta opštine Pale (po nalogu Savića) i nikome ne polaže račune.  Ne treba zaboraviti ni slučaj finansiranja pećine Orlovače za koju ima indicija da je usko povezana sa Studentskim centrom za vrijeme Savića kao direktora. Nadamo se da će uprava Centra ali i inspekcijski organi dati odgovore na ova i druga pitanja o kojima ćemo pisati.

Za sve gore navedene i ostavljene dugove Studentskog Centra od bivšeg direktora Slobodana Savića kao nezakonita „djela“, svi se pitamo kako je moguće da takav čovjek dobija priznanja za ostavljene velike dugove ?

Opštiniski odbor SNSD – Pale

(ovaj tekst ne izražava stavove Palelive.com portala)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare