SNSD: Građanima Pala poznati „ekološki“ poduhvati SDS-a

2

Nema nikakve potrebe da Opštinski odbor SDS-a Pale građane najveće istočnosarajevske opštine podsjeća na planove koje su imali u vezi sa ovdašnjom gradskom deponijom, jer je javnosti dobro poznato da se ovim problemom, dok su bili na vlasti, nisu bavili ni ozbiljno, ni sistematski, a pogotovo ne planski, rekao je portparol Opštinskog odbora SNSD Pale Srđan Šekara.

Reagujući na saopštenje OO SDS-a Pale u kojem se navodi da je „bivša vlast u Palama započela projekat postavljanja pogona za reciklažu otpada, koji je trebalo da bude završen do kraja 2016. godine“, Šekara je naglasio da bi ovdašnji SDS da je imao volje i znanja mnogo prije izborne godine riješio problem o kojem sada pridikuje aktuelnom načelniku Pala Bošku Jugoviću, koji je odmah po dolasku na vlast preduzeo brojne aktivnosti i, svjedoci su i građani, nakon dužeg vremena eliminisao stalni požar na deponiji i oblak dima nad LJubogoštom i susjednim naseljima.

„Oni koji sada pričaju o tobože sjajnom projektu koji bi bio jedinstven u Srpskoj zaboravljaju da su građanima Pala sasvim dobro poznati svi ‘ekološki’ poduhvati prethodne vlasti SDS-a, odlaganje opasnog i otpada sumnjivog porijekla, finansijsko uništenje preduzeća ‘Komunalno’… Ne možemo dopustiti da nam predavanja drže oni koji su nipodaštavali struku, kršili skupštinske odluke i usvojene strateške dokumente, jer smo kao odgovorna vlast učinili sve da pitanje statusa deponije i odlaganja otpada vratimo u institucionalne okvire, za razliku od onih koji su ga godinama unazad držali u svojevrsnoj sivoj zoni netransparentnih ortačkih dogovora“, rekao je Šekara, koji je savjetnik načelnika opštine Pale.

Šekara je istakao da načelnik Pala Boško Jugović polako ispunjava jedno po jedno predizborno obećanje, te da u tom smislu čini sve i da ponovo ojača posrnulo opštinsko preduzeće „Komunalno“, kao i da konačno i na adekvatan način riješi status gradske deponije i dovede je u stanje koje ispunjava propisane ekološke standarde.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Након четврт вијека истресања и паљења свих врста отпада, ми смо од бившег начелника добили обећање да ће ствар бити сређена. Немојте то омаловажавити.

Mora se biti objektivan, pričati o ekologiji u Palama bez Lazarevića, stvarno nema smisla.Ja bih podsjetio građane da su 2014 godine zeleni i Nikola Lazarević sami zaustavili trovanje regije otpadom iz Visokog.Niko nije smio da se suprostavi, znate vi to svi dobro. Bilo je to za vrijeme SDS načelnika Kovačevića.Jugović je pobijedio na programu Lazarevića, ali ja tog čovjeka ne vidim uz Jugovića.Zato vidim da isti koji su vladali za vrijeme Kovačevića, vladaju danas i za vrijeme Jugovića.