Snježana i Risto Jokić se pridružili ideji i programu PDP-a

0

Risto Jokić, nekadašnji predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale i Snježana Jokić, narodni poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS danas su postali članovi Partije demokratskog progresa /PDP/.

Na konferenciji za novinare PDP-a koja je danas održana u Palama predstavnik Opštinskog odbora PDP-a Pale Nenad Vuković je u narednom periodu najavio prelazak novog dijela članstva SNSD-a Pale.

„Pozivamo i sve druge članove koji su nezadovoljni odnosom i radom rukovodstva stranke da se pridruže promjenama“, izjavio je Vuković.


Jedan od osnivača Opštinskog odbora SNSD-a Pale Risto Jokić je izjavio da je razlog za njegov prelazak u redove PDP-a taj što je trenutni program stranke najbliži njegovoj ideologiji i ciljevima. Na pitanje zašto je izabrao PDP, Jokić je odgovorio da ga je ta stranka u prošlosti podržala u nekim aktivnostima koje su se ticale zajedničkog interesa u lokalnoj zajednici.

„Moj prelazak u PDP, nije motivisan kandidaturom za predstojeće izbore, već je program PDP-a trenutno najbliži mojim ciljevima i viziji. Kao i prije osam godina, ciljevi su jaka Republika Srpska, finkcionalni organi vlasti, ekonomija, transparentnost i stavljanje veta na prodaju naših prirodnih resursa. Mislim da iskustvo koje imam može poslužiti ovoj partiji u budućnosti“, izjavio je Jokić.

Sekretar OO PDP-a Pale Predrag Vučićević je Snježani i Ristu Jokiću poželio dobrodošlicu, konstatovao da će sada PDP biti jača i da će oni doprinijeti dolazku promjena u Republici Srpskoj.

Aktuelni narodni poslanik iz redova vladajućeg SNSD-a Snježana Jokić od danas je član Partije demokratskog progresa. Jokićeva je odlučila da podrži ideju PDP-a i pridruži se promjenama koje dolaze.

„Moja podrška PDP-u nije zbog predstojećih izbora nego iz drugih razloga. Ja nisam, kako je to u političkom žargonu rečeno, promijenila stranku nego sam zadržala isti kurs sa istim idejama i ciljevima kao prije 8 godina kada sam postala poslanik u Narodnoj skupštini RS. Najbliži program takvom mom opredjeljenju je program PDP-a. Upravo zbog toga sam pristupila toj partiji i kroz rad u njoj želim dati svoj doprinos razvoju Republike Srpske“, objasnila je Jokićeva.

Ona je dodala da se bliži kraj njenog mandata kao narodnog poslanika SNSD-a u NSRS, te da je posao željela obaviti do kraja, što je glavni razlog zašto nije pristupila PDP-u ranije.

„Moje opredjeljenje i rad uvijek su bili u interesu razvoja Republike Srpske, kao stabilne pravne tvorevine. Smatram veoma važnim transparentan i javan rad svih institucija bez ozira ko je na vlasti i očuvanje resursa za buduće generacije“, izjavila je Snježana Jokić.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da dolazak Snježane Jokić u PDP jasno pokazuje da su svi časni, pošteni i kvalitetni ljudi, kojih još uvijek ima u vladajućim strankama, prepoznali PDP kao opciju koja pruža šansu ozbiljnom, kvalitetnom i pravom razvoju Republike Srpske.

„Gospođa Jokić je veoma iskusan poslanik, bila je u dva mandata poslanik SNSD-a i sada jasno pokazuje da je očigledno došlo vrijeme promjena jer je svima jasno kako SNSD rukovodi Republikom Srpskom. Mi smo zadovoljni njenom odlukom da pređe u PDP i pozivam sve ljude koji su časni, pošteni i odgovorni da nam se pridruže. Sa druge strane, svima onima koji su ogrizli u korupciju i kriminal apsolutno nije mjesto u PDP-u“, rekao je Borenović.

Član glavnog odbora PDP-a Miroslav Brčkalo označio je prelazak gospođe Jokić kao promjenu političkih prilika u RS i izrazio uvjerenje da će biti još časnih i poštenih ljudi koji će se priključiti timu za promjene.

„Zahvaljujem se gospođi Jokić za doprinos koji je dala za jačanje regije Istočno Sarajevo i opštine Pale i nama će biti sigurno veliko pojačanje a lokalnom SNSD-u njen prelazak ozbiljan udarac“, naglasio je Brčkalo.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments