Snježana DŽida na specijalnoj olimpijadi osvojila zlato i bronzu

0

SOKOLAC – Član sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ Snježana DŽida /19/ osvojila je dvije zlatne medalje na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Predsjednik Udruženja „Podrška“ Snježana Bašević rekla je Srni da je član ovog udurženja Snježana DŽida otišla na Svjetske igre Specijalne olimpijade sa Udruženjem za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala, zahvaljujući razumijevanju i podršci izvršnog direktora Specijalne olimpijade BiH Kade Delić i njenih saradnika.

Baševićeva je navela da je ova djevojka član „Podrške“ od svoje osme godine, naglašavajući da je zahvaljujući 12-godišnjem radu Udruženja pružena velika pomoć licima sa posebnim potrebama sa područja Sokoca.

„Oduševljeni smo uspjehom naše Snježane, koja je bila najbolja među takmičarima iz BiH i osvojila dvije medalje – zlatnu na 400 metara i bronzanu u skoku udalj“, istakla je predsjednik „Podrške“.

Baševićeva je naglasila da su članovi ovog udruženje od osnivanja 2008. i ranije postizali zapažene rezultate na raznim takmičenjima, te realizacijom niza projekata obezbjeđivali dio sredstava za svoje aktivnosti.

Prema njenim riječima, sve manje se raspisuju konkursi za učešće na projektima, pa je Udruženju „Podrška“ neophodna veća pomoć lokalne ili šire zajednice, kako bi nastavilo sa aktivnostima kojima pruža podršku, uglavnom mladim licima sa posebnim potrebama.

„Iza nas su mnogi rezultati, a sada je zbog nedostatka sredstava doveden u pitanje naš dalji rad, iako smo član Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske“, dodala je Baševićeva.

Snježana DŽida je rekla Srni da je veoma srećna i ponosna što je osvojila dvije medalje i pomogla reprezentaciji BiH da donese 10 medalja sa te olimpijade.

Ona je zahvalila svim članovima reprezentacije i Specijalne olimpijade BiH što su joj omogućili odlazak na ovo takmičenje i pružali podršku u svakom trenutku prilikom boravka u Abu Dabiju, gdje je stekla dosta novih prijatelja.

Na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade održane u Abu Dabiju od 14. do 21. marta učestovalo je 7.500 sportista iz 190 zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare