Sniježni nanosi rastu, ponovo nestanak struje na Jahorini (video)

0

Snijeg u Sarajevsko-romanijskoj regiji pada bez prestanka. Na Han Pijesku je proglašeno stanje elementarnih nepogoda, dok se Sokočani bore sa nestankom električne energije u 26 sela.


Dežurni operativni JP „Putevi Republike Srpske“
Njegoš Samardžija je za Srnu izjavio da je sva mehanizacija na terenu i stalno se vrši čišćenje snijega sa puta.

U opštini Pale je za nijansu bolja situacija. U centru Pala visina sniježnog pokrivača je oko 50 cm, dok snijeg na nadmorskim visinama preko 1200 m polako dostiže jedan metar.

Visina sniježnog pokrivača na Jahorini je sinoć dostigla 100 cm, a mašine za uređivanje staza sinoć nisu mogle protiv novih sniježnih nanosa. Jahorina je jutros ponovo ostala bez struje, zbog kvara na dalekovodu, na Ravnoj planini.

Ekipe elektrodistribucije Pale su odmah izašle na teren, pa je napajanje električnom energijom ski centra počelo oko 12.30 h.

Rukovodilac za sport i ski-staze Olimpijskog centra “Jahorina“ Miro Kalem je izjavio da se ekipa nakon otklanjanja kvara na dalekovodu odmah angažovala i pustila u rad dvosjed Poljice, te da će skijanje danas biti besplatno.

Jahorina i Pale se suočavaju sa velikim sniježnim padavinama, možda i najvećim u proteklih pet godina. Padanje je najavljeno do petka, kada se očekuje razvedravanje, ali sa niskim temperaturama.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare