Snijeg u Sarajevsko-romanijskoj regiji

0

Zbog snijega koji pada ovog jutra otežano se saobraća uglavnom u istočnim krajevima Republike Srpske, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske izdvajaju pravce Sarajevo – Sokolac – Rogatica, Sokolac – Han Pijesak – Vlasenica i Sarajevo – Trnovo, odnosno prevoj Rogoj.

Trenutna visina snijega na Romaniji je oko 20, a na Jahorini oko 50 centimetara. Očišćen je i put Lukavica – Pale, preko Trebevića.

Trenutna visina snijega u Palama je 5 do 10 cm. Prestanak snježnih padavina se očekuje sutra. Za naredne dane je najavljeno takođe nestabilno vrijeme i kiša.

Romanijaputevi: Svu putevi su prohodni

Svi putevi koje na području Sarajevsko-romanijske regije održavaju “Romanijaputevi” očišćeni su noćas i prohodni, iako snijeg neprestano pada od juče popodne, izjavio je Srni tehnički direktor ovog preduzeća Dragan Buloščić.

“Stanje na magistralnim i regionalnim putevima je dobro, jedino nam na Sarajevsko-romanijskom platou probleme stvaraju šleperi i kamioni bez adekvatne opreme koji mjestimično naprave zastoje koje, srećom, brzo otklanjamo”, istakao je Buloščić.

Prema njegovim riječima, ekipe “Romanijaputeva” od sinoć su sve vrijeme na terenu.

Buloščić je pozvao vozače da oprezno voze i da vožnju prilagode “zimskim” uslovima saobraćaja.

“Romanijaputevi” održavaju oko 650 kilometara puteva u ovom dijelu Republike Srpske.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/snijeg-17-04-2014/] width=[90] height=[90] title=[Pale 17.04.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb90_] thumb_cache_dir=[thumbs90] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments