Snijeg spašava propalu sezonu, uslovi za skijanje odlični!

0

Iako je u protekla tri dana u skijaškim centrima u BiH palo skoro pola metra snijega, međutim direktori turističkih zajednica u BiH i firme koje gazduju olimpijskim planinama u nisu zadovoljni, jer smatraju da ovaj snijeg ne može spasiti propalu zimsku sezonu. Na Bjelašnici i Igmanu tokom proteklog vikenda u funkciji su bili ski-liftovi, a izmjereno je i oko 40 centimentara snijega, pišu „Nezavisne novine“.

Portparol KJK „ZIO 84“ Muamera Šehić vjeruje da bi zimska turistička sezona možda i mogla biti spasena ako bi duže potrajalo hladno vrijeme sa dosta snježnih padavina.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Nihad Kordić , nije bio optimističan, jer broj turista na Vlašiću nije očekivan. „Nadam se kako će ovaj snijeg barem malo popraviti situaciju. No, nijedna rezervacija, koja je ranije otkazana zbog nedostatka snijega, nije ponovo potvrđena. Nadam se kako će snijeg nastaviti da pada, pa nas spasiti barem posjetom vikendaša i onih skijaša koji dolaze na jedan dan“, rekao je Kordić.

Direktor Turističke zajednice Istočno Sarajevo Savo Kovač naveo je da je u protekla dva dana većina ranije otkazanih rezervacija ponovo rezervisana.

„Veliki broj skijaša tokom vikenda stigao je na Jahorinu. Svi ski-liftovi su u pogonu, snijega je dovoljno, a najviše je skijaša iz Sarajeva i Banjaluke“, rekao je Kovač.

Direktor Ski-centra „Rostovo“ Mato Babić kaže da je situacija malo bolja od kada je pao snijeg, te ističe da će zbog propale zimske turističke sezone naredne godine, osim skijanja, morati ponuditi i neke druge sadržaje, poput zdravstvenog turizma, kako bi opstali.

Na Jahorini je jutros visina snijega 55 centimetara, temperatura vazduha minus 13 stepeni Celzijusovih, staze su uređene i uslovi za skijanje su dobri, rekla je Srni stručni saradnik za marketing i prodaju u Olompijskom centru Jahorina Zorica Stojanović.

Stojanovićeva je dodala da je u pogonu vertikalni transport koji radi od 9.00 do 16.00 časova.

Ona je napomenula da je od vikenda, zbog snježnih padavina, povećano interesovanje gostiju za olimpijsku ljepoticu.

Stojanovićeva je podsjetila da su od 15. januara snižene cijene smještaja u Hotelu „Bistrica“ tako da je cijena polupansion 65 KM.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=q62rGEPAx5w&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare