Snijeg otežava saobraćaj na Ravnoj Romaniji

0

SOKOLAC – Na planinskom prevoju Ravna Romanija kod Sokoca ima ugaženog snijega na kolovozu, što otežava saobraćaj, dok su ostali magistralni i regionalni putevi na području sarajevsko-romanijske i gornje drinske regije prohodni.
Dežurni dispečer u „Romanijaputevima“ sa sjedištem na Sokocu Slaviša Ikonić rekao je danas Srni da se po kolovozu redovno posipa so, napominjući da je 6.000 tona soli i 12.000 tona abrazivnog materijala lagerovano u Lukavici, Podromaniji kod Sokoca, Dubu kod Rogatice i u Višegradu.

On je dodao da je ovo drugi stepen pripravnosti u odbrani od snježnih padavina i da je angažovano oko 60 odsto vozila na čišćenju snijega i posipanju kolovoza.

Prema njegovim riječima, 15. decembra uvodi se prvi stepen odbrane od snježnih padavina, kada će na čišenju snijega biti angažovana sva raspoloživa mehanizacija, oko 50 vozila i mašina.

On je naveo da „Romanijaputevi“ pokrivaju 14 opština ove regije ili oko 680 kilometara magistralnih i regionalnih puteva sa šest planinskih prevoja, čija je nadmorska visina veća od 1.100 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare