Snijeg na kolovozima na području Istočnog Sarajeva, Sokoca i Foče

0

Na većini puteva u Republici Srpskoj zbog niske temperature tokom noći stvorena je poledica, a na području Istočnog Sarajeva, Sokoca i Foče na kolovozima mjestimično ima zaostalog snijega.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u kotlinama i uz rijeke, a odroni su učestali na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, navode iz Auto-moto saveza Republike Srpske i napominju da je obavezno posjedovanje zimske opreme.

Dionica regionalnog puta Ulog-Klanci, u dužini od 25 kilometara, i dalje je zatvorena za saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snježnih smetova, a u toku je raščišćavanje snijega kako bi put bio stavljen u funkciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem dolaziće do izmjena u odvijanju saobraćaja, koji će regulasti privremena signalizacija.

Do kraja godine biće obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske /Brčko jedan/ zbog izgradnje mosta u Krepšiću. Za vrijeme radova saobraćaj će se odvijati regionalnim putem Brčko-Cerik i lokalnim putevima, kao i ulicama u naselju.

U toku su radovi i na dionici granica Republike Srpske/Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko izgrađenog privremenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicima 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U tunelu Kalovita Brda na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale saobraćaj je, zbog sanacionih radova, obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završeni su planirani radovi na sanaciji klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koji je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji „Prnjavor“ i „Johovac“.

U toku su radovi na kolovozu na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, opština Brod, u mjestu Klakari Gornji, biće obustavljan saobraćaj u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, tako da 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

I u Federaciji BiH, zbog niske temperature, ima poledice na kolovozima, posebno na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, posebno na pravcima Konjic-Mostar, Jajce-Banjaluka, Bihać-Bosanska Krupa i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare