Snabdijevanje vodom na zadovoljavajućem nivou

0

Tehnički direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pale Predrag Zeković rekao je Srni da je na zadovoljavajućem nivou stanje u vezi sa izvorištima i zaštitom vrela, iako je zabilježena visoka temperatura proteklih dana.

Zeković je poručio da još ne prijeti nikakva redukcija u vodosnabdijevanju, ali da je potrebno na vrijeme apelovati da građana imaju svijest o racionalnoj upotrebi vode.

„Međutim, realno je očekivati da će najkritičniji period biti krajem jeseni i to septembar i oktobar“, izjavio je Zeković i dodao da trenutna situacija nije alarmantna.

On je upozorio da pojedini građani troše veće količine vode na posipanje puteva, pranje platoa, zalijevanje bašti i voćnjaka, te za punjenje bazena, a da stanovnici na višim kotama u okolini Pala, te na višim spratovima zgrada osjećaju smanjen pritisak vode.

„Često ljudi govore-plaćam vodu, hoću i da je koristim. Nije stvar da li neko plaća vodu, treba se prema njoj odnositi sa poštovanjem, a ne samo reći – ja to kupujem“, naglasio je Zeković.

Kada je riječ o naplati, on je naveo da je naplata bolja posljednjih godina zbog uvođenja većeg broja vodomjera, a smanjenog broja paušalnih korisnika što je i zakonski propisano.

„To bi bilo dobro sa više aspekata, ne samo finansijski, nego i za korisnike jer bi se voda štedjela i ne bi dolazilo do rasipanja“, ističe Zeković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare