Smjena Džaferovića ili blokada saobraćaja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije zatražila je od srpskih predstavnika u parlamentu BiH da odmah i bezuslovno zatraže i izglasaju smjenu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika DŽaferovića, zbog sumnje da je kriv za stradanje Srba u Vozući.

„Ukoliko DŽaferovića na prvoj sjednici bezuslovno ne smijenite, naša organizacija i građani će iskazati građansku neposlušnost blokiranjem saobraćajnica“, navodi se u saopštenju Organizacije.

Iz ove organizacije ističu da ovaj postupak nije potreban nikome, ali da ne mogu dozvoliti da budu zaboravljni stvaraoci Republike Srpske.

Organizacija je ovo pismo upozorenja dostavila svim političkim partijama u Republici Srpskoj – SNSD-u, SDS-u, PDP-u, NDP-u, DNS-u, SP-u, SNS-u i radikalima, a isti tekst poslali su i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću.

„Nadamo se da postoji časni Bošnjak koji može biti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji nema ratnu hipoteku“, navodi se u saopštenju.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije podsjeća da je više od 24.000 srpskih boraca dalo svoje živote za stvaranje Republike Srpske, na koje su oni ponosni.

„Uvjerite se sami, ako vam to nešto znači, koliko srpskih boraca leži u groblju Sokolac i mnogim drugim grobljima u Republici Srpskoj. Niko vam nije dao pravo da branite lica koja imaju okaljane ruke u ratu u BiH i za koje postoje elementi osumnjičenih, među kojima je i DŽaferović“, ističu iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije.

U pismu se navodi da su u Organizaciji uvijeđeni obrazloženjem da DŽaferovićevu odgovornost treba da utvrdi Sud BiH i napominju da taj sud od formiranja nije pokrenuo krivičnu prijavu za nalogodavce i izvršioce zločina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare