Smjena Ćurguza na ulici nema podršku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo ne podržava „uličnu smjenu“ predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Pantelije Ćurguza, zaključeno je na redovnoj sjednici Skupštine opštinske Boračke organizacije.
„Mi smo za Ćurguzovu smjenu bili prije tri godine, ali ne na ovakav način, nego legalnim putem u okviru intsitucije u kojoj je izabran, i u kojoj treba da se odlučuje o njegovoj smjeni ili ukazivanju povjerenja. Uostalom, predsjedniku BORS-a svakao za nekoliko mjeseci ističe mandat“, rekao je danas Srni sekretar Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Vaso Elez.

On je naglasio da borci Istočnog Sarajeva podržavaju samo nenasilne, mirne i dostojanstvene proteste.

„Smatramo da svi građani imaju demokratsko pravo da vlastima prenesu svoje nezadovoljstvo zbog niskog životnog standarda, nezakonitog trošenja javnog novca, korupcije i drugih društvenih pošasti koje prijete da srpski narod uvedu u dužničko ropstvo“, istakao je Elez.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo juče je na 4. redovnoj Skupštini usvojila izvještaj o radu za prošlu godinu i donijela Operativni plan rada Predsjedništva opštinske Boračke organizacije za ovu godinu.

On je dodao da su i ovaj put pojedini članovi Skupštine izrazili nezadovoljstvo, smatrajući da opštinska vlast nedovoljno izdvaja za dopunska prava u vidu jednokratne pomoći najugroženijim boračkim porodicama, a novca nema dovoljno ni za osnovni rad Boračke organizacije.

Elez je naveo da je Skupština Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo donijela odluku o raspisivanju izbora u ovoj organizaciji do kraja marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments