Šmit nema mandat da predstavlja bilo koga

0

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je danas da Kristijan Šmit nema mandat da bilo koga predstavlja, a još manje da odlučuje o tome koga će građani Republike Srpske da poštuju, kao i da nema potrebe da savjetuje Milorada Dodika da on nešto pita građane, jer su ga oni i izabrali za predsjednika.

„Pošto tvrdi da ga svi slušaju i da ima rješenje za sve još od vremena kada je rješavao imovinu DDR, onda Šmit od NJemačke vjerovatno ima i anketne mehanizme da na vjerodostojnom uzorku dobije odgovor i o tome šta građani Srpske misle o /Vladimiru/ Putinu, Rusiji, njegovom odnosu prema srpskom narodu“, izjavio je Šekara za Srnu.

On je istakao da je odgovor, do kojeg bi došao, svakome i bez toga poznat baš kao što je poznat i njemu, ali mu mentalni sklop ne dopušta da prihvati da postoje prijateljstva bez uslovljavanja, nametanja i držanja lekcija.

Šekara je podsjetio da je Milorad Dodik od svoga naroda dobio mandat da ga predstavlja, dok Šmit nema mandat da predstavlja bilo koga, još manje da odlučuje o tome koga će građani Republike Srpske da poštuju i od koga će da očekuju podršku i uvažavanje.

On je napomenuo da su sve politike Republike Srpske antiratne, što je njen predsjednik ponovio više puta, baš kao što je istakao neutralan stav o pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da Srpska ne želi da bude dio antiruske histerije koja se stvara i pothranjuje u zapadnim centrima moći.

Prema njegovim riječima, svi koji su to htjeli, mogli su da vide da su Republika Srpska i Dodik vidljivi i cijenjeni na i te kako važnim svjetskim državničkim adresama.

Budući da to nije vidio i čuo Šmit, Šekara kaže da je onda to problem koji se ne rješava „savjetovanjem“ Dodika da nešto pita građane čijom većinskom voljom i jeste predsjednik i čije stavove svakodnevno osluškuje i uvažava.

Šmit je danas za „Banjaluka.net“ izjavio da je „Dodik tražio podršku Putina“, a da je „bolje da je pitao građane šta oni misle o tome i kada će se ukloniti prepreke koje stoje na putu investicija u Republici Srpskoj“.

(www.palelive.com/Srna/Foto: Screenshot/Fb)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare