Smijenjen komandir policije u Sokocu

0

SOKOLAC – Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac smijenjen je zbog nekoliko incidenata kojima je narušen ugled policije, a kap koja je prelila čašu strpljenja njegovih nadređenih bila je pucnjava na proslavi krsne slave u kući Šarenčevog oca u sokolačkom selu Kula.
Smijenjen komandir policije u Sokocu

Na krsnoj slavi porodice Šarenac u noći između subote i nedjelje ranjeni su zamjenik načelnika opštine Sokolac i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mirko Čolović i novoimenovani vršilac dužnosti direktora sokolačkog Šumskog gazdinstva “Romanija” Bojan Tošić.

Do incidenta je došlo kada je Čolović izvukao pištolj i slučajno ispalio metak, koji je pogodio Tošića u petu, a njega u potkoljenicu. Iako se sve dešavalo pred očima Šarenca, on je zajedno sa Čolovićem pokušao da prikrije incident, jer su ranjeni odvezeni u Klinički centar Koševo, a ne u bolnicu Kasindo u Istočnom Sarajevu. Policija je za incident saznala tek kada su ih obavijestili iz sarajevske bolnice.

Za novog komandira imenovan je Mladen Vukojičić, koji je jedno vrijeme obavljao dužnost zamjenika komandira, a do unapređenja bio je policijski inspektor.

Vukojičića je na novu dužnost rasporedio direktor policije RS Gojko Vasić na prijedlog načelnika CJB Istočno Sarajevo Radenka Vasiljevića.

Vasiljević je “Glasu Srpske” rekao da je zbog nekoliko incidenata koji su se desili u Sokocu, a kojima je značajno ugrožen integritet lokalne Policijske stanice, donesena odluka o smjeni Šarenca.

– Dosadašnji komandir mora da snosi moralnu i profesionalnu odgovornost za ono što se dešavalo na terenu. To su osnovni razlozi za njegovu smjenu. U daljem postupku biće utvrđeno da li je u tim događajima o kojima je javnost upoznata bilo elemenata disciplinske odgovornosti za bilo kojeg policijskog službenika  – ispričao je Vasiljević.

Šarenac poslije smjene nije raspoređen na novu dužnost, a ukoliko u postupku koji je pokrenut protiv njega bude utvrđena odgovornost za incidente, moguće je da dobije i otkaz.
Smjene

Šarenac je drugi policijski zvaničnik koji je u posljednjih nekoliko dana smijenjen. Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo početkom aprila smijenio je načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na to mjesto imenovao Radenka Vasiljevića. Čađo je rekao da je razlog za smjenu neefikasnost istrage u unutrašnjim i krivičnim predmetima.

Spekuliše se, međutim, da je glavni razlog za smjenu Renovice taj što je policija pretukla maloljetnog M. Ć. u Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare