Smetovi zameli put do Kalinovika

0

FOČA – Put Dobro Polje – Kalinovik i dalje je zatvoren za saobraćaj, jer jaka mećava u mjestu Šivolje već dva dana stvara nanose visoke nekoliko metara, dok se na magistralnim putevima iz Foče, preko Dobrog Polja, za Sarajevo, te za Tjentište, Šćepan Polje i Ustipraču saobraća jednom kolovoznom trakom, potvrđeno je Srni u preduzeću „Srbinjeputevi“.
Mašine ovog preduzeća danas će ponovo pokušati da se probiju do Kalinovika.

Regionalni put Foča – Zavait raščišćen je za teretni saobraćaj, ali se, zbog mećave i visokih smetova, ne može dalje do Čelebića. Danima je potpuno snijegom zatrpan put do Meštrevca, najudaljenije mjesne zajednice od Foče čiji stanovnici žive na nadmorskoj visini od 1 400 metara.

Čiste se i lokalni putevi i koji su u nadležnosti opštine, a prioritet su gradske ulice i komunikacije do bolnice i gradske deponije.

Mašina iz Banjaluke, koja je juče predata opštini na upotrebu, vratila se sa puta Trojangla – Štavalj – Vrbnica, neobavljena posla. Jaka vijavica i visoki smetovi onemogućili su pokušaj deblokade stanovnika Vrbnice, Radetovine i Grandića.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare