Smanjuje se broj srednjoškolaca

0

SOKOLAC – Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ na Sokocu ove godine planira da upiše 116 učenika u pet odjeljenja prvih razreda.
Pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra na Sokocu Momirka Đurković rekla je Srni da je za narednu školsku godinu planiran upis po jednog odjeljenja Gimnazije opšteg smjera u centralnoj školi na Sokocu i u područnoj u Han Pijesku.

„I u ovoj školi posljednjih godina prisutan je trend opadanja broja učenika, ali mi na to ne možemo uticati“, kaže Đurkovićeva.

Na smjer Šumarstvo i obrada drveta planiran je i upis jednog odjeljanja za zanimanje šumarski tehničar, te jednog odjeljenja tehničara za obradu drveta.

Kada je riječ o smjeru Ugostiteljstvo i turizam učenici se mogu opredijeliti za zanimanje turistički tehničar četvrti stepen složenosti, gdje je planirano jedno odjeljenje.

U sokolačkom Srednjoškolskom centru u ovoj školskoj godini nastavu pohađa 466 učenika raspoređenih u 20 odjeljenja – 14 odjeljenja Gimnazije opšteg smjere, četiri odjeljenja za zanimanje šumarski tehničar, jedno odjeljenje ekonomskih tehničara i jedno odjeljenje za zanimanje stolar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare